Les cimeres sobre el canvi climàtic reuneix a representants de tots els països del món per debatre qüestions mediambientals des de 1972, a partir del Club de Roma. La COP21 és una de les últimes cimeres en les quals s'ha debatut sobre canvi climàtic.
Fins a la segona meitat del segle XX, quan convençuts que el futur de la humanitat estava encara per determinar i que encara era possible evitar les actuals i previsibles catàstrofes per culpa de l'egoisme humà en la forma de governar el món, un grup integrat per més de 100 personalitats dels camps de la diplomàcia, la indústria, acadèmics i la societat civil de diferents països es van reunir l'abril de 1968 en una casa de camp de Roma. Allà van discutir sobre el consum de recursos il·limitats en un món cada vegada més interdependent. Van proposar un nou ordre mundial i van establir les bases del Club de Roma.
Dos anys després, es va legalitzar aquesta institució i en 1972 van produir el Primer Informe Meadows del Club de Roma sobre «Els límits al creixement», actualitzant-després en diverses ocasions: l'any 1992 sota el títol «Més enllà dels límits del creixement» i en 2004 amb el títol «Els límits del creixement: 30 anys després».
En la dècada de 1970, davant l'absència de països que comptessin amb lleis per regular l'ús i gaudi del medi ambient i dels recursos naturals, van sorgir els primers organismes mundials encarregats de l'atenció dels ecosistemes i de l'adequada explotació d'aquests.
Les preocupacions ecològiques o ambientals van començar a cobrar una força fins llavors desconeguda a Occident.
A partir d'aquí, es comencen a desenvolupar una sèrie de cimeres sobre el canvi climàtic que inclouen a la majoria de països del món.