A continuació veiem una sèrie de cimeres climàtiques internacionals amb la finalitat de buscar solucions i dur-les a terme d'acord amb un compromís social.
La Conferència de Nairobi ha posat de manifest que el procés de lluita contra el canvi climàtic es consolida a escala internacional i el compromís establert en el Protocol de Kyoto es manté i avança. A Nairobi s'ha demostrat que hi ha les eines necessàries per construir el Protocol posterior a Kyoto, a partir del 2012. Per això s'ha acordat la revisió en profunditat dels resultats de l'aplicació del Protocol de Kyoto durant l'any 2008. Això permetrà començar a construir l'escenari posterior a 2009, amb la finalitat que en l'any 2012 no es produeixin buits pel que fa a la continuïtat de l'esforç sostingut per reduir les emissions dels gasos d'efecte hivernacle. En aquesta ocasió 186 països van debatre les seves postures sobre el Protocol de Kyoto, amb més d'un any d'antelació de l'entrada en vigor del mercat d'emissions.
En aquesta ocasió, la cimera es va centrar en el pròxim acord, que hauria d'estar llest abans de 2009 perquè pugui ser ratificat per tots els països i entre en vigor l'1 de gener de 2009. Entre els assumptes més rellevants de la cimera, Austràlia va acordar ratificar el Protocol de Kyoto, deixant als Estats Units només en el seu rebuig a aquest tractat internacional; quedant obligat a no augmentar les seves emissions de gasos d'efecte hivernacle en més d'un 8% sobre el nivell de 1990 per al quinquenni 2008-2012. Actualment aquest país se situa 17 punts per sobre d'aquest objectiu.
La COP-15 (Conferència de les Parts de la Convenció de l'ONU sobre Canvi Climàtic), celebrada a Copenhaguen des del 7 fins al 18 de desembre, es va presentar com un futur acord mundial de reducció d'emissions de CO₂, substituint al Protocol de Kyoto a partir del 2013 per fer front a l'escalfament global. Amb 119 Caps d'Estat i Govern, 193 països participants i 5.000 periodistes acreditats de tot el món, les expectatives sobre aquesta cimera eren enormes i això es va notar en el volum d'assistents. La cimera es va celebrar al Bella Center, a la capital danesa.
Com a país amfitrió, Mèxic promourà la realització d'una Conferència plural i incloent, i no escatimarà esforços per facilitar la construcció d'enteses entre els estats part, de manera que la COP16/CMP6 arribin resultats concrets i efectius que permetin fer front al repte global que representa el canvi climàtic. D'aquesta manera, Mèxic fomentarà la més àmplia participació i diàleg entre els diversos actors involucrats en el desenvolupament de la conferència, així com en la recerca de solucions comunes.
Després de 14 dies en lloc dels 12 previstos, la cimera mundial sobre el clima de Durban (COP17) va culminar amb l'aprovació d'un full de ruta per a un tractat mundial, com exigia la Unió Europea, que obliga a comprometre als grans contaminadors: Xina, Estats Units i l'Índia. L'acord, aconseguit l'última nit in extremis, també inclou la posada en marxa del Fons Verd per al Clima acordat en el COP16 de Cancún (Mèxic) que ha d'ajudar els països en desenvolupament a fer front als estralls del canvi climàtic.
Es va celebrar a Doha (Qatar), la 18a Cimera de Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP 18). Continuant amb l'anterior Cimera de Durban (COP 17), el seu objectiu ha pretès ser el d'establir les bases per a un acord climàtic que asseguri que l'augment de temperatura global no superi els 2º C, llindar estimat a partir del qual hi ha un greu risc de desestabilització del sistema climàtic que poden produir impactes de conseqüències impredictibles.