Conferències climàtiques 2013-2014

Conferències climàtiques internacionals sobre el medi ambient

A continuació veiem una sèrie de cimeres climàtiques internacionals amb la finalitat de buscar solucions i dur-les a terme segons un compromís social.

Varsòvia

11 a 22 novembre 2013

Es va desenvolupar a Varsòvia (Polònia) la XIX conferència del Conveni Marc de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic o COP19, una nova ronda de converses de l'ONU el seu objectiu era forjar un nou acord mundial sobre el canvi climàtic; un tractat per a la lluita contra aquesta situació que entraria en vigor a partir del 2020. L'esdeveniment va reunir més de 9.000 representants d'uns 190 països, entre ells un total de 134 ministres de tot el món. No obstant això, no es va avançar ni en temes de compromisos de reducció, ni en com s'avaluarien aquests, però es va fixar un nou calendari per a presentar aquestes contribucions, el primer trimestre de 2015.

Nova York

Setembre 2014

La Cimera del Clima celebrada a Nova York va servir per recollir alguns compromisos de reducció d'emissions, un bon nombre de promeses financeres i, sobretot, molts missatges sobre la voluntat d'actuar de forma urgent per enfrontar l'escalfament global. Entre els compromisos tangibles que va llançar la cimera es va destacar l'adoptat per 32 països i desenes d'empreses per reduir a la meitat la pèrdua de boscos en l'any 2020, la desforestació és un dels principals motors de la transformació climàtica, i hi va haver un compromís per detenir-la totalment en el 2030. La declaració segellada, entre d'altres, pels Estats Units, Mèxic, França, Xile, Colòmbia i el Perú.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te