És un moment clau pel clima amb la celebració a París de la Cimera de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP21). Governs de tot el món es comprometen a reduir les emissions d'efecte hivernacle i a dialogar sobre el futur del planeta.
La COP21 de 2015 reuneix 196 governs que es comprometen a reduir d'emissions gasos hivernacle "com més aviat possible" i a posar en marxa un mecanisme de finançament de 100.000 milions de dòlars per a mesures de mitigació i adaptació al canvi climàtic.
Les negociacions es van centrar en el pacte que estableix responsabilitat dels països occidentals, així com els termes de finançament cap als països més desfavorits.
Després de la presentació de l'esborrany, els ministres dels 195 països assistents a la cimera es van reunir per estudiar el text que va ser portat davant la plenària del COP21.
D'altra banda, posteriorment a què els assistents van realitzar algunes correccions formals al document, es va anunciar la seva aprovació definitiva. No obstant això, la comunitat internacional ha evidenciat una manca de compromís social.
Encara que s'ha consensuat disminuir la temperatura del planeta 2º C, s'evidencia que la temperatura segueix pujant més que baixa. Els esforços actuals no són suficients per impedir que segueixi en augment l'escalfament global.
D'altra banda, l'acord estableix que tots els països han de fer un control de les seves pròpies emissions, fent que siguin els països occidentals els que es fixin unes majors exigències. Per a això, es compta amb un fons de 100.000 milions de dòlars anuals a partir de 2020. No obstant això, l'acord recull uns compromisos insuficients per aconseguir els objectius proposats, fent que tant les propostes com els recursos econòmics no siguin prou compromesos.
Des de fa alguns anys s'estan duent a terme "cimeres sobre el clima" en què participen científics, empreses i governs però segueix sense haver-hi participació de la població. Una de les propostes seria establir una "cimera popular" en què es tingui en compte la realitat de la vida quotidiana de les zones més afectades pel canvi climàtic, on hi hagi participació ciutadana.