Impacte ambiental del canvi climàtic

L'impacte ambiental del canvi climàtic es pot apreciar ja

L'impacte ambiental del canvi climàtic s'agreujarà ràpidament. La temperatura mitjana global s'ha elevat 0,85 graus entre 1880 i 2012, un increment que s'ha accentuat en les últimes tres dècades.

L'impacte ambiental del canvi climàtic augmenta la freqüència i la intensitat dels fenòmens meteorològics extrems, com onades de calor, sequeres i inundacions, així com la degradació d'hàbitats i extinció d'espècies. S'espera que aquest impacte s'agreugi més si cap.

A Europa, els majors augments de temperatura s'observen en les regions meridional i àrtica. Les precipitacions disminueixen al sud d'Europa i augmenten al nord i nord-oest. Són canvis que afecten els ecosistemes naturals, la salut humana i els recursos hídrics. En els sectors econòmics com la silvicultura, l'agricultura, el turisme i la construcció, on les conseqüències seran negatives en la seva major part.

Als països més pobres, les conseqüències del canvi climàtic també seran evidents, ja que disminuirà la producció agrícola, pujarà el nivell del mar, empitjorarà la qualitat de vida com a conseqüència de l'estrès hídric, i es produirà un augment del risc de conflictes regionals.

A nivell mediambiental, el canvi climàtic provoca un impacte sobtat en forma de desastres naturals, com ara inundacions o terratrèmols, però a la vegada també provoca un impacte lent, en forma de sequeres o en un augment del nivell dels oceans, el que causa desplaçaments humans.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te