Justícia climàtica des de Mans Unides

Mans Unides, present a les conferències internacionals

La campanya "Desenvolupament i Justícia Climàtica" ha estat contínua des de mitjans del 2009 fins a l'actualitat i es coordina amb la nostra activitat i treball en xarxa. Des de fa uns anys, Mans Unides treballa en campanyes climàtiques i conferències internacionals sobre el tema.

En les negociacions internacionals, Mans Unides ha estat present en les Conferències de Canvi Climàtic de les Nacions Unides, COP14 a Poznań, Polònia (2008), COP15 a Copenhaguen (2009) i COP16 a Cancún Mèxic (2010) amb caràcter d'observador internacional de la societat civil i com a membre de la xarxa CIDSE, formada per organitzacions europees i nord-americanes catòliques de cooperació al desenvolupament.

Paral·lelament, en l'àmbit nacional treballem en dues línies amb la xarxa Coalició Clima (agrupació de més de 30 organitzacions representatives de diferents sectors com l'ecologisme, la cooperació al desenvolupament, el sindicalisme, els consumidors i la ciència): d'una banda, cada any elaborem un posicionament conjunt de valoració i propostes que ens serveixin de guia en relació amb la negociació internacional sobre canvi climàtic en el marc de les Nacions Unides; per un altre, treballem en l'elaboració d'una proposta de Llei nacional de canvi climàtic.

Les nostres activitats en ambdues xarxes en relació amb les Convencions anuals de Nacions Unides (COPs) estan orientades a exercir una major incidència política en els representants europeus i especialment amb el Govern espanyol. Des de la Coalició Clima mantenim un diàleg constructiu i propositiu amb els representants del govern espanyol, tant abans com durant les cimeres internacionals.

Mans Unides forma part de Coalició Clima, integrada per 30 organitzacions de cooperació al desenvolupament, la ciència i la recerca.

Els objectius que es persegueixen en l'àmbit internacional són aconseguir un acord global, just, ambiciós i jurídicament vinculant per a tots els països, que contempli reduccions importants d'emissions de gasos d'efecte hivernacle i recursos suficients, adequats i addicionals a l'AOD (Ajuda Oficial al Desenvolupament) per part dels països desenvolupats per finançar els processos de mitigació i adaptació al canvi climàtic als països en desenvolupament.

 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te