Això ho canvia tot, diu Naomi Klein

Naomi Klein i la seva lluita contra el canvi climàtic

"Això ho canvia tot. El capitalisme contra el clima" és el llibre de Naomi Klein que denuncia la responsabilitat del capitalisme en el canvi climàtic on apunta a la responsabilitat de les elits mundials sobre un fet que amenaça la terra.

Naomi Klein com a periodista, denuncia en la seva obra la responsabilitat de les elits mundials en el canvi climàtic que agreuja les conseqüències en un món capitalitzat.

"Això ho canvia tot. El capitalisme contra el clima", tracta un assumpte de gran rellevància, com és el canvi climàtic i l'amenaça que ens aguaita. L'autora se centra en la política, especialment en les accions socials necessàries per combatre l'augment de la temperatura de l'atmosfera terrestre, ja que està en mans dels que posseeixen el poder, especialment el que succeeix a Amèrica del Nord i el Canadà.

"El canvi climàtic no ha estat tractat mai com una crisi pels nostres dirigents, encara que tingui el risc de destruir vides a una escala immensament més gran que els ensorraments dels bancs. És evident que el fet que alguna cosa rebi consideració oficial de crisi depèn tant del poder com de les prioritats del poder". No obstant això, considera que "nosaltres no tenim per què limitar-nos a ser simples espectadors" i que "si deixéssim de mirar a una altra banda i decidíssim que el canvi climàtic és una crisi mereixedora des de la nostra atenció, la classe política hauria de respondre".

Klein afirma que els polítics no volen arriscar-se a impulsar canvis socioeconòmics radicals. Això posaria en perill el gran sistema capitalista, ja que precisament són les poderoses companyies que mantenen el sistema, les principals responsables de les emissions de carboni que alimenten l'efecte hivernacle.

Pel que, l'objectiu d'"Això ho canvia tot", no és altre que el de defensar un nou món a escala política, social i econòmic, basat en relacions diferents de les que ens governen avui; un món en el qual el nostre planeta no es contempli com un objecte de lliure disposició i de recursos explotables il·limitadament. No és només un llibre compromès, sinó amb propostes polítiques que l'autora manifesta amb claredat.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te