Solucions per al canvi climàtic

Frenar el canvi climàtic, una responsabilitat mundial

Les solucions al canvi climàtic es fan urgents. Es necessita posar atenció a les conseqüències del canvi climàtic al planeta i buscar solucions eficients per a la seva mitigació.

L'evidència científica posa de manifest que l'activitat humana i l'ús de combustibles fòssils estan impactant i amenaçant el clima, el benestar de la població mundial, la biodiversitat i el desenvolupament sostenible. Les observacions més recents mostren que l'emissió de gasos d'efecte hivernacle arriba cada vegada valors més alts.

Les conseqüències més evidents i immediates seran les sequeres més extremes a causa de l'escalfament global, així com els canvis en els ecosistemes àrtics, a les selves i boscos tropicals. Les prediccions sobre salut, conflictes territorials, escassetat d'aigua, seguretat alimentària, fam i desastres naturals s'agreugen cada vegada més ràpid.

No obstant això, són les zones més vulnerables del planeta les que pateixen l'impacte més gran mediambiental, fet que evidencia la necessitat immediata de proposar i desenvolupar estratègies de mitigació urgents.

No obstant això, la visió menys optimista d'aquest fenomen sosté que és difícil disminuir la temperatura global del planeta, no perquè no tinguem dels mitjans tècnics per a això, sinó perquè els governs mundials no estan realment disposats a reduir les emissions de gasos contaminants. Es fa urgent la reflexió sobre polítiques de govern i posar-les en acció.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te