Rio+20

El futur per al medi ambient: Rio+20?

La Conferència de Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible Rio+20, té com a finalitat reunir governs, sector privat, ONG's i líders mundials amb la finalitat de reduir la pobresa, fomentar l'equitat social i garantir la protecció del medi ambient.

Durant l'any 2012, els líders mundials es van reunir al Brasil amb la finalitat d'aconseguir acords per a la protecció del medi ambient, no obstant això les resolucions acordades no han estat satisfactòries en mesura a la gran deterioració ambiental.

Els resultats de la conferència no han estat satisfactoris per a la comunitat internacional, i es culpa als Estats Units i a la Unió Europea de no poder aconseguir grans compromisos per les crisis econòmiques i la recessió. ARio+20 es va acordar el compromís dels diferents països amb el compliment de l'erradicació de la pobresa, de la revaloració dels drets humans i de l'impuls al desenvolupament sostenible enfocat a crear un món més equitatiu i inclusiu. Tanmateix, això no és suficient. Des de la primera reunió en 1992, la industrialització de les potències econòmiques s'ha incrementat notòriament, fins i tot els països dels BRICS (el Brasil, Rússia, l'Índia, la Xina i Sudafrica) han tingut una major industrialització.

El lema de Rio+20 és crear una economia verda sostenible que protegeixi la salut, el medi ambient i que compleixi amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.

Per a fer front als canvis climàtics, el desenvolupament sostenible ha d'anar acompanyat de projectes en energies renovables, agricultura, planificació urbana i producció i consum.

"El món ha canviat en els ultimos 20 anys, des que es va ratificar el primer acord de Rio+20, no obstant això, les eines per a mitigar els danys no es troben a l'altura, el desenvolupament de les noves tecnologies i el procés industrial origina la dependència dels recursos naturals".

Es requereix un major compromís dels països, principalment aquells més industrialitzats, així com la creació d'una agència integrada en les Nacions Unides que funcioni com a actor central de verificació ambiental.

 

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te