Dona treballadora a Benín

Lluita per Igualtat laboral a Benín

La dona africana rural és considerada gairebé sempre com un objecte de treball. La seva jornada s'inicia a l'alba per anar a treballar en els camps i tornen al vespre.

Ocupades en les seves cuines, dedicades a les tasques domèstiques i, especialment, criant fills, les dones juguen un paper molt important en l'economia, treballen més que els homes però cobren molt menys. Porten sobre les seves espatlles el 53% de la càrrega total de treball, remunerat i no remunerat. Com a mitjana treballen 56 hores setmanals, mentre que els homes només treballen unes 42 hores. Els ingressos pel treball de les dones són molt beneficiosos per a la nutrició, la salut i l'educació dels fills (FAO).

Porten sobre les seves espatlles el 53% de la càrrega total de treball, remunerat i no remunerat. Com a mitjana treballen 56 hores setmanals, mentre que els homes només treballen unes 42 hores. Els ingressos pel treball de les dones són molt beneficiosos per a la nutrició, la salut i l'educació dels fills (FAO).

Creació de cooperatives per a dones a Benín:

Testimoni: ELISABETH I COLETTE

Abans del projecte no teníem ni oli per cuinar, perquè a més d'anar a buscar el 'karité', calia transformar a mà i això necessita molt de temps. A més, a casa teníem problemes econòmics i sempre esperàvem que els nostres marits ens poguessin donar diners per comprar menjar, o per anar al dispensari ... i , fins i tot , per poder comprar roba : abans només teníem un drap per vestir-

Al nord de Benín, les dones, tot i ser majoritàriament analfabetes i de tenir un gran nombre de fills als quals mantenir, són el veritable suport de les llars i de la societat. La parròquia de Fô - Bouré porta anys proporcionant formació, amb el suport de Mans Unides, a dones de la zona perquè desenvolupin les seves pròpies cooperatives i així millorin la seva vida i la de les seves famílies.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te