Dona treballadora a l'Índia

Lluita per la igualtat laboral a l'Índia

En algunes comunitats índies, han instaurat un sistema de microcrèdits que s'ha revelat com a capital a dones pobres que d'altra manera no podrien accedir als crèdits.

Les dones pobres són les administradores més eficients quan es tracta de recursos escassos, i elles són les que més dificultats troben a l'hora d'accedir als sistemes habituals de crèdit. El problema és que, en general, no disposen de terres o altres béns per garantir el reemborsament.

Les institucions de microfinances no exigeixen les mateixes condicions que els bancs comercials. En molts casos, tot el que se'ls demana és que les dones formin grups d'autogestió les integrants es constitueixin en garantia per a les altres. L'èxit del sistema es basa en la constatació que les persones pobres poques vegades deixen d'efectuar els pagaments i que, si alguna no paga, els seus sòcies del grup d'autogestió aconseguiran els diners per a ella. Les dones en general fan servir els microcrèdits per comprar màquines de cosir, muntar parades de venda de menjar o adquirir animals els productes es puguin vendre amb beneficis; moltes també els han utilitzat per cobrir necessitats econòmiques immediates com les quotes escolars.

Millorar la situació de la dona a l'estat indi de Rajasthan: El projecte de l'ONG Bal Rashmi que es fa a Rajasthan, un dels estats més pobres de l'Índia, busca, a més de solucionar els problemes d'abastament d'aigua, resoldre les situacions a què s'enfronten les dones, ancestralment marginades en una societat moguda per tradicions patriarcals com és l'Índia. Mans Unides dóna suport Bal Rashmi en el seu afany per canviar la seva situació.

Testimoni: "Sóc el Ajit i sóc beneficiària directa del projecte de Bal Rashmi, que em permet tenir més temps per a mi. I aquest temps l'estic utilitzant per formar-me perquè si rebo una educació no permetré que abusin de mi. Si rebut una educació decidiré sobre mi mateixa, podré llegir i escriure i així sabré on l'autobús i escriuré jo mateixa les coses i no unes altres per mi. "

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te