Explotació sexual al Vietnam

Violència sexual a Vietnam, una causa per la qual lluitar

Si la vida en determinats contextos es veu dificultada pel simple fet de ser dona, a Vietnam es dificulta encara més. Aquest no és, per desgràcia, ni el primer ni l'últim país que no garanteix els drets de les dones com a ciutadanes, però en el context de Vietnam, els drets de les dones i fins i tot la seva salut i integritat física, es veu en perill constantment, a causa que ens trobem davant d'un gran índex de violència domèstica o les malmeses són, com gairebé sempre, les dones.

L'explotació sexual a Vietnam es troba en el dia a dia domèstic.

Cada any moltes dones i nenes vietnamites són traficades amb propòsit d'explotació sexual , matrimoni forçat i explotació laboral. Malgrat els esforços per aturar aquest tipus d'actes , s'ha arribat a concloure que la situació transcendeix la vida pública de la dona, l'explotació sexual també es troba en l'àmbit domèstic.

El 98% de les persones objecte de tracta amb fins d'explotació sexual són dones i nenes (OIT).

La situació empitjora per la creença que es tracta d'un assumpte privat o que els esposos tenen " dret" a maltractar les seves parelles , el que ha fet que el problema no es reconegui. Amb uns tres milions d'habitants , Hanoi té tot just dos centres per tractar a les víctimes de la violència

Rehabilitar dones víctimes de l'explotació sexual: Vietnam és el major proveïdor de persones víctimes del tràfic sexual en el Sud-est d'Àsia. En els centres d'AFESIP ( Acció per a Dones en Situació Precària ) , amb qui col·labora Mans Unides , assisteixen a dones i nenes que han estat rescatades de l'esclavitud sexual a prostíbuls . A més, els treballadors socials d'AFESIP duen a terme projectes de prevenció i investiguen casos de trànsit, d'esclavitud o de prostitució de menors, per poder organitzar operacions de rescat de les víctimes en col·laboració amb la policia.

Testimoni:

"M'agradaria dir a totes les dones que mirin acuradament en qui confien. Les coses no són fàcils per a nosaltres. En comptes d'acceptar el que li proposen a la primera, investigui i decideixi per vosaltres. Jo confiar en algú a qui vaig creure amiga meva i ella em va vendre". (ANÒNIM).

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te