Estat de Fam a l'Àfrica 2017

L'estat de fam planeja sobre Nigèria, Somàlia, Sudan del Sud i Iemen

Segons l'ONU, més de 20 milions de persones es troben en perill a causa de l'estat de fam a l'Àfrica que, en aquest 2017, assota a Nigèria, Somàlia, Sudan del Sud i Iemen. En les seves pròpies paraules, es tracta de la major crisi humanitària en 70 anys.

Per lluitar contra la catàstrofe humanitària que plana sobre aquests 4 països, l'Organització de les Nacions Unides vol augmentar la seva presència en els territoris per poder fer arribar la seva ajuda als més necessitats.

Nutrició, salut, higiene, aigua i mitjans de vida seran els primers camps on es va actuar, ja que es considera que són els sectors claus per prevenir i ajudar quan es produeix un estat de fam.

"Sense una ajuda col·lectiva i coordinada, la gent es morirà simplement de fam" (Stephen O'Brien, cap de la secció humanitària de l'ONU).

Tot i que fa mesos, anys en el cas de Somàlia, que les ONG adverteixen de la catàstrofe que estava per arribar, és en els últims 12 mesos quan la situació més s'ha deteriorat.

"Necessitem almenys 4.400 milions de dòlars per a finals de març del 2017 si volem evitar una catàstrofe. Tot i algunes promeses generoses, actualment només hem rebut 90 milions de dòlars. (...) Les vides de milions de persones depenen de la nostra actuació col·lectiva. Ja hem sentit les alarmes. Ara no hi ha temps per perdre", ha dit António Guterres, secretari general de les Nacions Unides.

A més, les Nacions Unides tenen la voluntat d'enfortir els vincles entre diferents organitzacions humanitàries i de desenvolupament, no només per salvar vides ara sinó per dotar la gent de la resiliència necessària per afrontar futures situacions de risc.

És culpa de l'home aquest estat de fam a l'Àfrica 2017?

A excepció de Somàlia, que pateix una gravíssima sequera, la resposta és "sí" en els altres tres casos. A continuació podràs llegir un petit text sobre quina és la situació actual a Nigèria, Somàlia, Sudan del Sud i Iemen.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te