Fam al món

La fam al món: Causes i possibles solucions per eradicar la fam

795 milions de persones passen fam al món. És una dada esgarrifosa. Sobretot tenint en compte que al món vivim en total 7 mil milions de persones i la nostra capacitat productiva seria capaç d'alimentar gairebé al doble, a 12 mil milions. Ho diu la FAO, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura.

La fam al món és llavors un problema amb solució. Però els governants internacionals no es posen d'acord. Tenen a les mans la clau per a l'eradicació de la fam al món. Però no la fan servir. Tenen la voluntat real d'acabar amb el problema de la fam al món?

Aquesta causa solidària que presentem a continuació té com a objectiu clarificar i posar la lupa sobre les causes que segueixen mantenint un món amb gana.

Són diverses causes que provoquen la fam al món, entre les quals podem trobar el deute extern asfixiant dels països pobres, les relacions comercials injustes entre Nord i Sud, el paper immoral de les grans corporacions, els especuladors i els bancs i, per descomptat, la corrupció d'alguns dels líders africans, asiàtics i llatinoamericans.

En aquest observatori sobre les causes i conseqüències de la fam al món podràs conèixer dades com que l'especulació amb les matèries primeres ha crescut notablement arran de la crisi del mercat immobiliari i de la borsa del 2008 i, davant la impossibilitat d'aconseguir beneficis amb la compravenda d'immobles a la borsa, molts especuladors s'han decantat per entrar en els mercats d'aliments bàsics.

Víctor de Paz Mena

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te