Pobresa al món

La pobresa en el món: causes i possibles solucions

Aquesta secció et permetrà conèixer a fons el tema de la pobresa al món i t'aproparà a una realitat que no és tan llunyana com sembla. Recorda que conèixer la realitat és el primer pas per poder canviar-la. En concret, podràs saber quines són les grans xifres relacionades amb la pobresa al món i les causes d'aquest greu problema, així com les possibles solucions.

La dada que ni més ni menys que 1.300 milions de persones viuen aproximadament amb menys d'1 dòlar al dia ens ho diu tot: el món no està ben repartit, i cal fer alguna cosa per canviar-ho. Si no s'actua amb contundència, l'objectiu del Mil·lenni d'acabar amb la fam al món i amb la pobresa extrema, proposat per l'Organització de les Nacions Unides, està lluny de complir-se.

La pobresa afecta les persones de maneres diferents segons el grup d'edat, gènere, pertinença ètnica, religiosa o ubicació. Els nens, en particular, són un dels grups més vulnerables a la condició de pobresa per la seva dependència física, emocional, econòmica i social, com també a la manca d'autonomia de les famílies i de les institucions.

Avui tenim la tecnologia i la capacitat de produir aliments suficients per abastar tota la humanitat. El problema, però, no es troba tant en la producció com en la distribució dels recursos, coneixements i mercats i l'accés desigual a aquests. L'objectiu d'erradicar aquesta pobresa extrema passa doncs per millorar en aquest aspecte, i aconseguir un repartiment més just dels recursos i el seu accés. Voluntaris, grups, associacions i ONGs fan molt per treballar en aquest aspecte, i tu tens molt a fer. Està en mans de tots col·laborar per canviar aquesta situació que tantes persones pateixen.

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te