Erradicació de la pobresa

L'erradicació de la pobresa és en mans de tots, i tenim molt a fer-hi

La pobresa extrema mundial ja s'està reduint, i enfront dels 1.250 milions de persones que vivien en aquesta situació el 1990, actualment n'hi ha 923 milions. Malgrat aquestes dades que animen a l'optimisme, encara hi ha molta feina a fer en aquest terreny.

Els ciutadans dels estats del Nord no podem només delegar tota la feina a fer en el desenvolupament dels països del Sud i l'erradicació de la pobresa en els polítics, ja que n'és responsabilitat de tots. La pobresa extrema es dóna en els territoris més poblats de la terra, i és per això que som molts els que ens hem de preocupar per treballar a solucionar aquesta situació. Cal recordar que, malgrat la crisi, segons l'Informe Global Entertainment and Media Outlook de la consultora PriceWaterhouseCoopers, només el mercat espanyol d'oci i d'entreteniment va facturar uns 40.636 milions de dòlars l'any 2013. No cal dir molt més per demostrar que nosaltres podem fer molt per erradicar la pobresa, si només sacrifiquem una mica del nostre nivell de vida.

En aquesta línia, des del Banc dels Aliments de Barcelona, el seu director, Rafael Ruiz, ha comentat que la fam en el món s'acabaria si tots els estaments de la societat, des de les altes esferes dels governs fins als treballadors més baixos, aportessin el 0,7% dels seus ingressos. Un percentatge que per nosaltres no seria gaire esforç, i que malgrat això suposaria una gran millora en les condicions de vida de tots aquells que viuen en pobresa extrema.

Víctor de Paz

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te