La pobresa al món és un problema de tots

Uns 1.300 milions de persones viuen en pobresa en el món, amb menys d'1 dòlar al dia

El planeta Terra acull, aproximadament, 7.000 milions de persones. D'aquestes, més d'una setena part, és a dir uns 800 milions, passa fam, segons estableixen les dades de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO) per a enguany.

La dada que ni més ni menys que 1.300 milions de persones viuen aproximadament amb menys d'1 dòlar al dia ens ho diu tot: el món no està ben repartit, i és necessari fer alguna cosa per a canviar-ho. Si no s'actua amb contundència, l'objectiu del Mil·lenni d'acabar amb la fam en el món i amb la pobresa extrema, proposat per l'Organització de les Nacions Unides, està lluny de complir-se.

Sembla increïble que en el món globalitzat en què vivim, que tant ha evolucionat i avançat en tecnologia i innovació, tingui unes xifres de pobresa tan elevades.

Però la situació és encara més greu. Segons Amnistia Internacional, 1.000 milions de persones viuen en assentaments precaris, cada minut una dona mor a conseqüència de complicacions derivades de l'embaràs, 1.300 milions de persones no tenen accés a assistència mèdica bàsica, 2.500 milions no tenen accés a serveis sanitaris adequats, i 20.000 nens i nenes moren cada dia a conseqüència d'això.

La pobresa no es tracta solament de la falta d'ingressos, sinó també de la privació de l'accés als drets necessaris per a poder gaudir d'un nivell de vida adequat.

La pobresa ben entesa no es tracta només de la falta d'ingressos, sinó també de la privació de l'accés als drets necessaris per a poder gaudir d'un nivell de vida adequat. Això es plasma en la falta de menjar, treball, aigua potable, terra i habitatge, així com en l'augment de la desigualtat, la falta de participació, la xenofòbia, el racisme, la violència i la repressió a tot el món. Tot això és el que s'acaba traduint com a pobresa en el món.

Nicole Caus

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te