“Accés a la Formació Professional de les joves i dones del Departament de Saaba a Burkina Faso –Fase III”

Projecte cofinançat pels Ajuntaments de Reus y Cambrils

La finalitat del projecte és la millora de cobertura i condicions educatives de les alumnes del “Centre de Formació Santa Vicenta Maria” al Departament de Saaba, a la província de Kadiogo, junt a Ouagadougou (capital de Burkina Faso)

Formació Professional per a dones joves

Es tracta d’un projecte de continuïtat, ja que les RMI (soci local), junt amb Mans Unides i el suport d’organismes públics, van executar la Fase I i II els anys 2019 i 2021, respectivament.

En aquesta Fase III es construirà una segona planta a l’Edifici-Residència de les noies estudiants, per acollir més noies joves sense recursos (víctimes d’abusos i violència dins la família, o bé procedents de zones llunyanes) que busquen un lloc on allotjar-se per cursar els seus estudis de Formació Professional, per tal de crear i administrar microempreses rurals i comercialització de productes locals.

La Formació Professional permetrà adquirir destreses molt valorades i demandades a la societat burkinesa, possibilitant el desenvolupament d’una activitat laboral estable i qualificada. Això permetrà a les dones una certa independència econòmica, la qual cosa les empodera per prendre les regnes de la seva vida.

Aquesta segona planta de 284,32 m2 consta de 8 habitacions de quatre llis cadascuna, amb armaris encastats individuals, 1 bany complet per habitació i una habitació individual per a infermeria. L’obra de construcció durarà 12 mesos. La planta baixa i la 1a planta (construïdes el 2019 i 2021) junt amb aquesta segon planta sumen una superfície construïda total de 1.033,27 m2.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te