“Accés a l’hàbitat segur i mitjans de vida per a famílies tribals a Goalpara (Índia)

Goalpara es troba a l’estat d’Assam, al nord-est de l’Índia. Està habitada per les tribus Garo i Boro. Els Garos són un grup discriminat, immigrants procedents de Bangladesh.

La comunitat Garos és molt pobra, només hi ha una sola escola pública per a nens i nenes fins a 10 anys, amb un únic professor. A partir d’aquesta edat s’han de desplaçar 16 quilòmetres.

No hi ha dispensari, molts nens estan sense vacunar, els parts es duen a terme a les cases i s’observen malalties de la pell, desnutrició i dentició defectuosa.

Formació de dones per generar ingresos adicionals a les famílies

El principal mitjà de vida de la comunitat és l’agricultura, ja sigui en terrenys propis o com a jornalers, però la desforestació per la tala d’arbres per crear cultius i l’acció dels elefants salvatges destrossen les collites. Les dones cobren la meitat dels homes i a més són les responsables de carregar i vendre els productes al mercat i la criança dels fills.

L’any 2019, davant la urgència de les necessitats d’aquesta població, Mans Unides va col·laborar amb la Congregació de Missionary of Mary Hels of Christians, per dotar de subministrament d’aigua i proporcionar llum a les cases.

Novament, la Congregació de Missionary of Mary Hels of Christians sol·licita la col·laboració de Mans Unides per a un nou projecte que té dos vectors d’actuació:

1) Substitució dels sostres d’algunes llars actuals per altres de xapa de llauna per fer-los més segurs i sense necessitat de manteniment.

2) Dotar d’animals i formar un grup de dones per a la seva cria, per tal de generar rendes addicionals a les seves famílies.

La contribució de Mans Unides és del 80% del cost total, que es destinarà a cobrir els materials de les 150 cabanes, la formació de 150 dones i la compra de 284 porquets. El soci local i els beneficiaris aportaran del 20% restant en mà d’obra, petits materials i la compra de 16 porquets.

El projecte contribueix al ODS 1 "Fi de la pobresa" 

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te