“Dones rurals i comunitats camperoles i natives, com a actores del canvi, incideixen en la implementació de polítiques públiques per afrontar la crisi climàtica a les regions de Junín i Huancavelica (Perú)”

Projecte cofinançat per l'Ajuntament de Tarragona

A un país com el Perú, caracteritzat per la seva diversitat geogràfica i climàtica, l'agroecologia ha esdevingut essencial per fer front als reptes climàtics. El canvi climàtic ha provocat variacions en els patrons de pluja, temperatures extremes i esdeveniments climàtics poc habituals, afectant la producció agrícola, la seguretat alimentària i la vida de les comunitats rurals.

El projecte, que correspon a un programa de dos anys, té com a objectiu intervenir als departaments de Junín i Huancavelica, i contribuirà a reduir les bretxes de gènere que afecten les dones rurals, mitjançant la implementació de les polítiques públiques que afavoreixen els drets de les dones i les seves comunitats per fer front al canvi climàtic.

El projecte planteja tres resultats principals:

1) Empoderament econòmic de dones rurals mitjançant el reforçament de les seves capacitats tècniques i productives sota l'enfocament d'economia social i solidària. Es busca incrementar i certificar la producció agroecològica per reduir la petjada de carboni, augmentar el valor de les vendes i advocar per la implementació de la Llei de compres estatals.

2) Reforçament de comunitats camperoles i natives per a la preservació i gestió dels béns naturals, amb especial èmfasi en la participació de les dones en les decisions comunals, la institucionalització de comitès ambientals, mesures d'adaptació i mitigació en la gestió d'ecosistemes, i la incidència en els governs locals per a l'aprovació de projectes sostenibles.

3) Articulació d'organitzacions de dones rurals en una xarxa interregional per influir i vigilar la implementació d'estratègies regionals de canvi climàtic i el Pla Nacional d'Acció de Gènere i Canvi Climàtic. Es busca integrar un enfocament de gènere en les polítiques regionals i nacionals sobre canvi climàtic, així com vigilar-ne el compliment.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te