Empoderament rural sostenible i participatiu a través del desenvolupament agrícola

El nostre projecte se situa en el districte de Mayurbhanj i té com a principal objectiu garantir la sobirania alimentària de la regió, buscant l'increment de collites anuals mitjançant l'aplicació de noves tècniques agrícoles, i explorant noves vies d'ingressos diferents al sector agrari.

L'Índex de Sostenibilitat Alimentària (2019), una classificació realitzada segons tres factors, agricultura sostenible, desafiaments en matèria de nutrició i desaprofitament i pèrdua d'aliments,  va situar a l'Índia en el lloc 72 de 113 països llistats.

Aquest districte es troba dins de l'anomenat cinturó tribal de l'Índia, una de les zones més castigades pel canvi climàtic i l'abrupta geografia del qual produeix l'alternança d'èpoques de sequera amb episodis d'inundacions.

Això afecta considerablement al desenvolupament econòmic i social de la zona, sobretot al del 75% de la població, que es dedica prioritàriament al sector agrari. La limitació de recursos, la falta de noves tècniques de cultiu i el clima canviant incideixin negativament sobre la disponibilitat d'aliments.

Treballem en estreta relació amb els grups d'agricultors, majoritàriament formats per dones, que tenen així la possibilitat d'accedir al mercat laboral i veuen facilitat el seu camí cap a l'emancipació i independència, deixant enrere la seva discriminació i sotmetiment actuals.

PROBLEMES CONCRETS A RESOLDRE

Millorar la comercialització dels productes agraris i de les activitats alternatives, establir noves tècniques de cultiu així com mantenir les estructures d'aigua, i consolidar el sistema de governança agrària femenina dins de les institucions de la regió.

DESCRIPCIÓ BENEFICIARIS

Els beneficiaris directes seran 2.291 persones, membres dels Grups de Dones i agrupacions d'agricultors, els beneficiaris indirectes la població en general.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te