Enfortiment de 40 comunitats rurals dels municipis de San Dionisio i Terrabona al departament de Matagalpa (Nicaragua) per la implantació d’estratègies de gestió integrades, sostenibles i participatives dels recursos hídrics i agroforestals

La població rural de 40 comunitats de Nicaragua depèn dels seus cultius per a l'alimentació diària

Des de 1960, Mans Unides col·labora amb l’entitat Instituto Juan XXIII de Nicaragua, finançant diferents projectes de desenvolupament integral, impulsant processos de desenvolupament humà sostenibles, la construcció d’una societat equitativa, solidària, inclusiva i oberta al món.

Instituto Juan XXIII de Nicaragua sol·licita novament a Mans Unides la col·laboració per a dur a terme un projecte de millora dels recursos a poblacions indígenes del Corredor Seco.

La població rural de 40 comunitats de Nicaragua depèn dels seus cultiu per a la seva alimentació diària

El projecte s’executarà a 40 comunitats dels municipis de San Dionisio i Terrabona, situades en el Corredor Seco de la zona nord de Nicaragua, la població de la qual depèn exclusivament d’un model d’agricultura familiar. El Corredor Seco es veu afectat la contaminació, la desforestació massiva, períodes molt llargs de sequera i agreujat per l’ús de pràctiques agrícoles inadequades, que fan que quedi interromput el cicle productiu, afectant greument l’obtenció de productes per a l’alimentació diària, fins a arribar a casos de fam extrema.

La situació empitjora per l’insuficient abastiment d’aigua per al consum en moltes llars. Les dones i les nenes, precisament pel rol que socialment se’ls ha assignat, són les més afectades, ja que moltes d’elles tenen de caminar grans distàncies i carregar galledes d’aigua per a les seves tasques diàries.

L’objectiu del projecte és millorar la gestió dels recursos hídrics i agroforestals; mitjançant sistemes i tècniques adaptades al canvi climàtic, participatius i amb enfoc de gènere, restituint el dret a l’aigua, dotant als beneficiaris de tancs i reservoris per la captació de l’aigua de pluja, criança d’animals i fomentant cultius sostenibles per a garantir la sobirania alimentària del conjunt de la població.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te