Enfortiment de capacitats organitzatives, econòmiques i productives de dones camperoles (El Salvador)

L'empresa PROMAS Jardineria de Constantí (Tarragona) col·labora en el finançament del projecte

Amb aquest projecte es milloraran les condicions de vida de les famílies camperoles del municipi de Jujutla per mitjà del desenvolupament dels seus mitjans de vida, des d'un enfocament de cura integral de la vida

El projecte es durà a terme a 8 comunitats del municipi de Jujutla, a El Salvador, on la situació econòmica és precària, amb un 44,50% de pobresa segons l'Índex de Pobresa Multidimensional. La població, majoritàriament composta per famílies pageses dedicades a l'agricultura de subsistència, enfronta dificultats d'accés a la terra i a l'aigua.

L'organització Associació Servei Solidaritat CVX cerca suport de Mans Unides per continuar intervencions anteriors, centrades en dos eixos:

1. Seguretat alimentària: Se seguirà amb la producció agrícola de pati com a sistemes integrats, afegint espècies animals i cultius diversos, incloent alimentació animal. Es fomentarà la producció i el resguard de llavors natives. Es durà a terme un pla de capacitació comunitari per al maneig pecuari, incloent-hi aus, cabres i peixos. A més, es promouran visites i intercanvis a experiències d'èxit de producció agrícola per a autoconsum i comercialització.

2. Enfortiment dels drets de les dones i generació d’ingressos a través de l’Economia Social: S’impartiran tallers sobre igualtat de gènere i economia solidària, integrats en una Escola de lideratge. Es continuarà formant Grups d'Autoestalvi Comunitari (GAPC), promoguts per dones que ja participen en grups, amb acompanyament institucional. Es donarà suport a iniciatives econòmiques existents i es promouran noves emprenedories amb capacitació en gestió, promoció i màrqueting, a més de visites per conèixer experiències reeixides i dotació d'equips i d'insums. S'estableix un Comitè d'Iniciatives Econòmiques.

El projecte respon als ODS 1: Fi de la Pobresa i 5: Igualtat de Gènere, beneficiant directament 255 persones, majoritàriament dones, i les seves famílies.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te