"Enfortiment de xarxes de suport econòmiques i socials de dones a Chilón, Chiapas (Mèxic)"

L'empresa Blavis Mec 2014, SL de Montblanc col·labora amb el finançament del projecte

El projecte es duu a terme a les comunitats de la Selva Nord de Chiapas, Mèxic, a les comunitats indígenes tseltals que petanyen als municipis de Chilón i Sitalà. 

El 78% de la població dels municipis es troba en situació de pobresa, dels quals, el 40% en pobresa extrema.

Aquesta situació afecta principalment les dones i els seus fills/filles. Les beneficiàries directes del projecte són dones tseltals, caps de família i majoritàriament monolingües i pobres.

 

L'empresa Blavis mec 2014, SL col·labora amb el finançament del projecte

El clima de la Selva Nord de Chiapas és càlid i humit, tot i això, els últims anys hi ha hagut un canvi considerable en el règim de pluges, la qual cosa ha afectat principalment l’agricultura, que és la base de l’activitat econòmica de les comunitats.

Tant el municipi de Chilón com  el de Sitalà està patint progressivament un escenari d’ingovernabilitat , donat que les autoritats municipals, impulsades per interessos personals i partidistes , no ajuden a mantenir l’estabilitat del teixit social de les comunitats. Cal destacar que Mèxic presenta molts paràmetres d’un narco estat que afecta totes les estructures de l’estat fins i tot a les comunitats, això fa que la subsistència dels pobles indígenes es vegi vulnerada.

El projecte durà a terme, entre altres, les següents activitats: dissenyar i implementar una estratègia de promoció i enfortiment de les xarxes de suport; organitzar espais de trobada i tallers sobre lideratge, autoestima i la participació comunitària amb dones de diversos grups; acompanyament i assessoria per a la generació dels nous grups de caixes d’estalvi; formació i capacitació en gestió i organització de caixes d’estalvi; tallers d’inducció als micro finançaments, etc.

Mans Unides aporta el 74% del pressupost, mentre que el soci local aporta el 26% restant.

Contribueix al ODS 5 “Igualtat de gènere i empoderament de les dones”

 

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te