“Estils de vida sostenibles i incloents a l’Àrea Protegida Parc Nacional i Àrea Natural de Maneig Integrat Serrania de l’Iñao, Bolívia” -2n any

Projecte cofinançat per l'Ajuntament de Tarragona

L’objectiu, a llarg termini, és aconseguir que les famílies i organitzacions camperoles que habiten el Parc Nacional i Àrea Natural de Maneig Integrat gaudeixin d’una “vida bona” (seguint i respectant les cosmovisions indígenes del “viure bé” “Sumak Kawsay”).

Seguretat alimentària i economia familiar per a les famílies de la Serra de l'Iñao

Aquest projecte, d’un any de durada, és el segon del Programa de dos anys que es duu a terme al Departament de Chuquisaca, una de les àrees protegides de Bolívia.

L’execució del segon any d’aquest projecte s’estructura en torn a tres eixos temàtics:

1) Aconseguir les famílies camperoles de la Serrania de l’Iñao adoptin pràctiques agropecuàries sostenibles socioeconòmicament i ambientalment. Amb aquesta finalitat es realitzarà una formació pràctica en Escoles Comunals de Camp.

2) Que el Tribunals de Drets (població) i de Responsabilitats (organitzacions socials) de l’Àrea protegida treballin conjuntament amb el Tribunals d’Obligacions i desenvolupin capacitats per a l’aplicació del Pla i Normativa de la Serra de l’Iñao. Donat que aquesta normativa amb prou feines s’aplica actualment, es desenvoluparà un procés d’enfortiment de les organitzacions comunals (Sindicats); supracomunals (Subcentralies) i del Comitè de Gestió.

De forma complementària, es durà a terme un programa integral d’educació ambiental, a través de ràdios i mitjans audiovisuals –difusió en xarxes socials- així com també a través d’Escoles de Camp i Unitats Educatives.

3) El tercer resultat emfatitza en un dels tres eixos transversals prioritaris d’aquest projecte que pretén conscienciar la població de les relacions socials, familiars i econòmiques asimètriques que perjudiquen i oprimeixen les dones, mitjançant l’estructuració de les relacions de gènere. Amb aquest objectiu, es durà a terme un programa de formació de lideratge femení, per tal d’inserir l’enfoc de gènere en cada tasca que realitzen, i així incrementar la participació de les dones en la presa de decisions i la seva capacitat d’incidència, a la vegada que es redueix la sobrecàrrega de treball a la que es veuen sotmeses, per sol fet de ser dones.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te