Formació i integració socioeconòmica del jovent de Kisantu - Vallès Oriental 2022

Mans Unides Vallès Oriental

La República Democràtica del Congo és un país que pateix una severa crisi socioeconòmica. Les darreres guerres i els conflictes posteriors n'han destruït el teixit educatiu i social. Tot i que després de les últimes eleccions democràtiques s'està entrant en un procés d'estabilitat política i institucional, la població viu encara en la misèria

El país compta amb moltes riqueses naturals, però és un dels més pobres del món. Se situa al lloc 177 de 189. Segons estudis recents del Banc Mundial, la província del Congo Central és la més pobra del país. 

Kisantu és una de les diòcesis de la província. S'estima que hi ha 70.000 habitants que pateixen malnutrició crònica i hi ha mortalitat infantil molt elevada. La pobresa és molt extrema: l'accés a l'aigua potable és del 26%, només el 35% de la població disposa d'habitatges dignes i el 59%, viuen en menys d'un dòlar al dia. 

La joventut humil és analfabeta. El 2020 el soci local Bureau Diocesain de Developpement de Inkisi-kisantu, amb la col·laboració de Mans Unides, va dur a terme una escola-taller de formació mecànica per a 60 joves per any. Enguany, amb el projecte "Formació i integració socioeconòmica del jovent de Kisantu", s'està posant en marxa una escola-taller de fusteria per millorar les competències professionals del jovent i que faciliti la seva inserció laboral. 

La formació serà teoricopràctica, amb una durada de dos anys i acollirà a 60 alumnes cada any, 30 per curs. També hi haurà un curs previ per als alumnes que no tenen suficient nivell per accedir-hi. Quan aprovin els dos cursos rebran el títol oficial professional de fuster, que els permetrà accedir al món laboral

D'aquesta manera, el projecte consisteix en la rehabilitació de dues aules de formació i una sala de pràctiques i, a més, en la construcció d'un nou bloc sanitari annex i es comprarà maquinària i l'equipament necessari. 

El cost total és de 79.432 € i Mans Unides aporta el 84,4% del pressupost total, mentre que el soci local el 16% en construcció, equipament i part dels costs del professorat. 

El projecte és un mitjà perquè els joves assoleixin diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): nº1 "Fi de la pobresa", nº2 "Fam Zero" i nº4 "Educació de Qualitat".

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te