Projecte Educatiu Àfrica | ONG Àfrica | Dones formades per aconseguir la seva autonomia a Burkina Faso

Accés a la Formació Professional de les joves i dones del Departament de Saaba

Aquest projecte pretén preparar-les per a la seva independència econòmica i el seu desenvolupament auto-sostenible.

El projecte se situa en el departament de Saaba, a la Província de Kadiogo, a la regió central de Burkina Faso al costat de la ciutat d'Ouagadougou (capital de Burkina Faso i d'aquesta província).

Saaba està situat a 14 km del centre de la capital i la seva població és d'aproximadament de 80.867 habitants. La zona està molt deprimida, malgrat tenir una gran demanda social, i està poblada per emigrants que acudeixen a la ciutat a la recerca d'oportunitats, amb una enorme escassetat de recursos comunitaris. No té estructures educatives ni places suficients per a cobrir la necessitat escolar. Les que existeixen, tenen males infraestructures, escàs o nul material didàctic i un professorat amb formació insuficient.

A Burkina Faso només un 21% de les dones està alfabetitzada.

En general, la situació de la dona és de submissió a l'home, marit o pare. No tenen dret a la propietat privada dins de la societat tradicional i són les que s'encarreguen dels treballs més durs dins de la família, patint pràctiques que atempten contra els seus drets fonamentals, com el matrimoni forçat, el levirato i l'escissió.

Acceso a la Formación profesional de las jóvenes y mujeres del Departamento de Saaba. Burkina Faso.

La Congregació Espanyola Religioses de María Inmaculada (RMI) porta des de 1992 treballant en el sud del país i concretament en Saaba des del 2012 gestionant el “Centre educatiu Santa Vicenta María”.

Com en la resta de les seves missions, amb aquesta nova intervenció de 9 mesos de durada es contínua donant accés anual a la formació professional de 432 noies joves sense recursos a través de la costura, brodat, teixit i tenyit de teles i gestió administrativa facilitant la seva independència econòmica a través de microempreses o de la venda dels seus productes, i afavorint el seu desenvolupament auto-sostenible i el de les seves famílies.

Concretament, es millora la cobertura de les instal·lacions educatives amb la construcció un nou edifici, que té una doble finalitat: d'una banda, ser la llar-residencia de les joves estudiants sense recursos, bé víctimes d'abusos i violència intrafamiliar, bé procedents de llocs més llunyans, i d'altra banda serveix per a millorar la qualitat educativa del Centre mitjançant la biblioteca/sala d'estudis i menjador. També es dota d'equips i materials necessaris per a la formació, i se subministra material de prevenció Covid-19.

De manera indirecta el projecte beneficia aproximadament a unes 3.000 persones.

Es tracta d'un projecte de continuïtat, ja que les RMI juntament amb Mans Unides i el suport d'organismes públics, van executar la Fase I l'any 2019.

 

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te