Lluita contra la violència de gènere a Freetown (Sierra Leone)

Programa per reduir la violència sexual i de gènere al territori

El projecte es localitza a 40 comunitats de la província Oest de Sierra Leone, que engloba districtes urbans i rurals (20 i 20 comunitats respectivament). 

Participació en la lluita comunitària en la lluita contra la violència de gènere a Freetown (Sierra Leone)

L’últim informe de la Comissió Sierraleonesa sobre l’estat dels Drets Humans, referent a la Violència Sexual i de Gènere (VSG), informa que segueix essent prevalent aquesta violència a les comunitats. Els principals reptes per fer-hi front són: 1) Els acords de la família amb el perpetrador, que en molts casos són persones properes a la víctima i 2) Els retards en les investigacions per part de la Policia, per falta de mitjans logístics.

Una de les recomanacions de la Comissió de Drets Humans és que tant el Ministeri de Benestar Social, Dona i Infància, com les institucions que defensen els drets de les dones i les nenes, han d’incrementar la sensibilització sobre la VSG que, de vegades, té com a resultat altes taxes d’abandonament escolar, embaràs adolescent, matrimonis forçats, SIDA i altres malalties de transmissió sexual. En molts casos, les víctimes tenen entre 11 i 15 anys.

Amb l’objectiu de promoure la participació comunitària per a reduir la violència sexual i de gènere al territori, Càritas Freetown sol·licita la col·laboració de Mans Unides amb un triple enfoc: 1) Sensibilització dels líders de les 40 comunitats i de la població en general, a través de reunions i programes de ràdio; 2) Donar suport a 70 dones víctimes de VSG amb aliments, kits d’higiene, ajuda per al transport als jutjats en els processos judicials, d’elles i dels testimonis; i 3) Coordinació amb altres agents implicats en la lluita contra la VSG. Mans Unides col·labora amb un 89% del pressupost. L’aportació local és de l’11% restant. El projecte va en la línia del ODS 5 “Aconseguir la igualtat entre gèneres i empoderar les dones i nenes”

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te