Millora i ampliació del nivell educatiu dels joves a l’àrea de Chessore

La Diòcesi de Kohima i el bisbe en persona, ens presenten un projecte per a construir la primera planta i els lavabos d'un nou edifici el qual traslladar els nins i nines, ara allotjats a l'edifici temporal.

Els beneficiaris directes d'aquest projecte són els nins i les nines de la tribu Yimchungru, que viuen en els llogarets al voltant de Chessore, en el districte de Tuensang, a l'estat de Nagaland al Nord-est de l'Índia. Pertanyen a famílies molt pobres, que van sofrir persecució ètnica i van fugir de la ciutat de Tuensang per a refugiar-se en Chessore el desembre de 2014. Les famílies es dediquen a conrear la terra, fonamentalment arròs i blat de moro, utilitzant la tècnica agrícola del jhum, que és molt antiga i extremadament perjudicial per al medi ambient. És una població marginal que viu per sota del llindar de la pobresa; l'índex d'alfabetització on es localitza aquest projecte és només del 40%, quan a l'estat de Nagaland és del 80%. La dificultat del terreny, així com la falta de comunicacions fins a les ciutats, han fet que aquesta àrea no hagi tingut cap mena de desenvolupament i que manqui d'escoles adequades. Chessore és terra de muntanyes i valls. En els seus voltants es troben 15 llogarets situats en un rang de distàncies de 3 i 10 Km. És un lloc remot i desatès en termes de comunicacions, carreteres i sanitat, amb una població de 18.000 persones, a 13 hores en cotxe de les principals ciutats de Nagaland, Kohima i Dimapur. Unes 1.300 famílies es van establir allà a finals de 2014, després dels atacs dels quals van ser víctimes quan vivien a la ciutat de Tuensang. La terra és fèrtil, hi ha aigua suficient i ningú mor de fam, sempre que no es produeixi un desastre natural. Hi ha molt pocs diners en la zona i gairebé totes les transaccions es fan per «trueque». La societat és patriarcal, les dones no participen en actes públics ni formen part de les organitzacions socials, encara que gaudeixen de certa autonomia en les decisions familiars.

 L'alcoholisme és un mal habitual entre els homes i, a vegades, un generador de violència domèstica.

Chessore, compta amb un col·legi privat de primària gestionat per la Diòcesi de Kohima: St. Christopher School, que té 453 alumnes (249 nens i 204 nenes), que en 2019 va obrir el nivell VIII per a estudiants de 13 anys; però està construïda amb branques, bambú i fang.

La Diòcesi de Kohima i el bisbe en persona, ens presenten un projecte per a construir la primera planta i els lavabos d'un nou edifici el qual traslladar els nins i nines, ara allotjats a l'edifici temporal, perquè, en el futur, el col·legi arribi al nivell X (4ª ESO, 15 anys). Es tracta d'una planta de 556 m2 per a 8 classes, preparada per a la seva futura ampliació i dos blocs de lavabos de 22 i 50 m2. El cost mitjà de la construcció és de 160 Euros/m2, dels quals el soci local i els beneficiaris aporten el 25%, a més de l'equipament, i Mans Unides el 75%. El termini d'execució és de 18 mesos. Amb aquest projecte es contribueix a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible núm. 4: Educació de qualitat.

Galeria d'imatges: 

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te