Millora de la prevenció i atenció sanitària en 10 llogarets tribals de Amravati

    El nostre soci local, Les Germanes de Fàtima, tenen un petit dispensari mèdic en una dels llogarets tribals des d'on porten treballant més de 28 anys atenent diàriament la població dels voltants. Ara sol·liciten la col·laboració de Mans Unides, per a proporcionar accés a la sanitat i educació per a la prevenció de malalties en aquests 10 pobles tribals seleccionats.

El projecte es realitzarà a 10 poblats de la regió de Melghat en la Diòcesi de Amravati, estat de Maharashtra, a l'oest de l'Índia. El 80% dels habitants d'aquesta regió pertanyen a la comunitat de tribus «korkus». Viuen en petits llogarets a les muntanyes, construint les seves cases en dues files enfrontades i conviuen amb els animals grans, com a vaques o búfales i petits com a cabres. L'índex d'alfabetització és del 30%. Es dediquen a l'agricultura de subsistència i depenen de l'aigua dels monsons, que falla amb freqüència, per la qual cosa pateixen sequeres i fam. El 80% de les famílies viu sota el llindar de la pobresa. El transport és molt limitat i l'electricitat escasseja. La mitjana per família és de 6 persones. Molts acudeixen als bruixots en cas de malaltia i tenen els seus «rituals» curatius. Els centres de salut estan concentrats en pobles grans, no accessibles pels habitants dels poblats interiors, i els malalts quan es decideixen a anar, han de caminar diversos quilòmetres o ser portats en carros de bous i ja arriben en molt males condicions de salut.

Donada la falta de lavabos individuals o col·lectius, els tribals fan les seves necessitats a l'aire lliure. Manquen d'aigua potable i la gent beu fins i tot aigua estancada, la qual cosa provoca nombroses malalties. La desnutrició és un problema crònic i recurrent que també incideix en la mortalitat infantil i en els elevats índexs d'anèmia de les dones. L'alcoholisme és abundant a tots els nivells perquè beuen tant homes com dones.

El nostre soci local, Les Germanes de Fàtima, tenen un petit dispensari mèdic en una dels llogarets tribals des d'on porten treballant més de 28 anys atenent diàriament la població dels voltants. Ara sol·liciten la col·laboració de Mans Unides, per a proporcionar accés a la sanitat i educació per a la prevenció de malalties en aquests 10 pobles tribals seleccionats. Els atendran des del dispensari, es realitzaran visites setmanals als pobles amb la unitat mòbil i organitzaran dues campanyes de salut i dues oftàlmiques el segon any. Donaran educació sanitària sobre tuberculosi, càncer, sida, anèmia, asma, higiene, Covid-19 i ús adequat de l'aigua. Donaran també formació en acupuntura, herbes medicinals i conscienciació per a evitar l'alcoholisme. Formaran a les treballadores sanitàries del Govern anomenades «asha» i a les educadores de les guarderies perquè ajudin a la població i els donin la informació sobre les prestacions que ofereix el Govern respecte a la desnutrició, tuberculosi, cuidats davant i post natals. Els beneficiaris directes del projecte seran unes 5.000 persones. La contribució local serà el 40% del salari de la coordinadora, així com un 50% de les despeses administratives,

representant un 7% del total del projecte, aportant Mans Unides el 93% restant. La durada del projecte serà de dos anys i s'alinea amb el ODS número 3, «Salut i Benestar».

PROBLEMES A RESOLDRE

La falta d'higiene i de seguretat alimentària, tenen un impacte negatiu directe en les condicions de salut d'aquestes comunitats tribals, especialment entre dones i nens, que arriben a acceptar la mortalitat infantil per malnutrició, i també en els parts, com una cosa ordinària. A més, en ser pobles tribals de l'interior dels boscos, tenen molt difícil l'accés a hospitals, per la qual cosa moltes vegades se'ls compliquen les malalties per falta d'atenció. La desinformació sobre les causes de moltes malalties i com prevenir-les, fa que tinguin seriosos problemes de salut, per beure aigua no potable, o per viure en pèssimes condicions higièniques.
Es pretén millorar tot això educant a la població amb diversos cursos de formació als pobles i amb una atenció sanitària accessible. Per a això es duran a terme visites setmanals als pobles amb la clínica mòbil i s'atendrà diàriament en el dispensari. A més, es faran dues campanyes mèdiques generals i dues oftalmològiques en el segon any. Tots els pacients greus seran derivats als hospitals públics perquè puguin ser tractats, ajudant-los en tot el procés.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te