Millora de la qualitat educativa al barri perifèric de Mbala Mulemba (Angola)

El projecte es localitza al barri suburbà de Mbala Mulemba, a 30 kilòmetres de Luanda, capital d’Angola

El barri és un laberint caòtic d'habitatges a causa del retorn de famílies després de la guerra civil  i  l'atracció per tal de millorar les condicions de vida. Amb carrers de terra que es converteixen en un fangar durant les pluges, els 20.000 habitants viuen en condicions precàries, amb cases de tova o xapes, sense sanejament bàsic i accés limitat a l'aigua potable.

La natalitat elevada, la manca d'infraestructures sanitàries i educatives, la pobresa i l'analfabetisme porten a la supervivència mitjançant feines precàries. L'arribada de Misioneros Oblatos el 1992 origina la creació del col·legi San Eugenio de Mazenod. Actualment compta amb 842 alumnes de 6 a 18 anys, de Primària i Primer Cicle de Secundària.

El projecte proposat vol construir una sala polivalent per a activitats culturals i educatives, complementant l'ensenyament amb l’enfocament als drets humans, a la igualtat de gènere i a la formació integral. A més, es pretén involucrar els pares a l'educació dels seus fills i fomentar l'assistència de les nenes a l'escola.

El projecte beneficiarà als alumnes del col·legi i, potencialment, a la comunitat, en allunyar els joves d'activitats delictives. Mans Unides finançarà un 93%  i  un 7% el Soci Local, complint amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): 1) Posar fi a la pobresa, 4) Garantir una educació inclusiva i equitativa i 5) Aconseguir la igualtat de gènere.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te