"Millora de la seguretat alimentària i dels ingressos de famílies camperoles" (Uganda)

El projecte se situa al districte de Rubrizi, a la regió de Mbarara (Uganda) al Sud-Oest del país, en una zona agrícola deprimida en què diferents factors han provocat l'empobriment del sòl: desforestació, sequera i falta de coneixements agrícoles per part dels camperols.

 

Millora de la seguretat alimentària i dels ingressos de famílies camperoles

El 99% dels seus habitants viuen en una àrea rural i la majoria d’ells estan per sota del llindar de la pobresa, amb uns ingressos d’uns 1,5 euros/dia. No tenen els béns bàsics: aigua potable, electricitat i un habitacle en condicions acceptables. La dona quasi no té drets i sovint és víctima

Malgrat la obligatorietat de l’ensenyament, els nens sovint abandones els estudis abans d’acabar l’escola primària, amb més incidència en les nenes sobre els nens (90% vs 40%). La majoria de les famílies son analfabetes o quasi, sobre tot les dones, la qual cosa les impossibilita per a realitzar moltes gestions. L’estat general de salut d’aquestes famílies és molt pobre, especialment entre les dones i nens, a causa també de la mala alimentació i la precària situació higiènica a les cuines i les latrines.

El nostre soci local, Cáritas Mbarara, amb qui Mans Unides ha col·laborat en altres projectes, sol·liciten una altra vegada la col·laboració per a dur a terme un projecte de millora de les condicions de vida de 600 famílies a vint petites localitats.

Es tracta d’un projecte formatiu i d’equipament de seguretat alimentària, tècniques agrícoles, sanitat i higiene i generació d’ingressos, tant per la millora dels cultius, com per la diversificació cap a noves activitats generadores d’ingressos. La contribució local serà del 8%, suportada en part pels beneficiaris que aporten materials i eines de treball. Mans Unides es fa càrrec del 92% del cost total

Import total del projecte: 112.422,00 euros (la delegació de Tarragona es fa càrrec de 30.000 euros)

Beneficiaris: 4.800 persones

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te