Noies joves es plantegen un futur millor a Mali

Millora del sanejament en Centre de Formació de Noies "Vicenta Maria"

Mali es troba entre els pitjors països del món en els indicadors de salut i desenvolupament (desnutrició, higiene, pobresa...) Només un 63% de la població té accés a l’aigua potable i a algun tipus de servei sanitari. En moltes llars no tenen electricitat per guardar el menjar o no tenen diners per arribar a fi de mes.

Centre de Formació Vicenta Maria

Les religioses de Maria Immaculada es van instal·lar a Bamako, capital de Mali,  l’any 1998 i van fundar el Centre Vicenta Maria per allotjar les nenes i noies joves, d’entre 12 i 25 anys, que venen en massa de zones rurals, per formar-se i plantejar-se un futur millor. Unes fugen de matrimonis forçats, altres abandonen l’escola i marxen de casa seva per no ser una càrrega i altres fugen de la violència. Al Centre promouen la formació com a empleades de la llar per a les nenes amb menys capacitat d’estudi i ofereixen formació a les joves analfabetes per tal d’inserir-les a l’escola o a la formació professional (confecció, pastisseria i estètica).

Les Germanes sol·liciten la col·laboració de Mans Unides per rehabilitar i posar en condicions dignes els banys i lavabos del Centre, molt deteriorats pel pas dels anys. La gran crisi del Covid-19 ha omplert la residència de més joves buscant feina, ja que les escoles van romandre tancades i les noies buscaven una sortida professional per ajudar les seves famílies. Aquest projecte contribueix a millorar la formació, les condicions d’estudi i els resultats dels exàmens de les 668 alumnes del Centre, afavorint la promoció de la dona en la seva integritat. Mans Unides aporta el 68% del cost del projecte, mentre que el soci local contribueix amb el 14% restant. El projecte s’alinea amb els ODS 6 “Aigua neta i sanejament”, ODS 4 “Educació de qualitat” i ODS 5 “Igualtat de gènere”.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te