Projecte Agrícola Senegal | ONG Senegal | Producció agrícola d'horts de dones a Nyassia

Millorar la producció agrícola d'horts de dones a Nyassia

Nyassia és un llogaret situat en el sud del Senegal, a l'Àfrica occidental, capital de la comuna rural del mateix nom que engloba 18 poblats. Té 192 habitants.

63 de les seves dones, entre adultes i nenes, fa anys que treballen juntes a l'Agrupació d'Interès Econòmic OKUANE. El cap de la vila els va cedir 2 hectàrees que exploten amb mitjans arcaics. El transport de l'aigua suposa un esforç físic dur i excloent per a les dones de més edat, que si no treballen, no obtenen ni ingressos ni aliments per a les seves famílies.

Aquesta agrupació sol·licita la col·laboració de Mans Unides per instal·lar un dipòsit d'aigua; una bomba submergida al pou existent; construir 6 petites basses que apropin l'aigua de reg a la parcel·la de cada dona, i llavors de bona qualitat, equipament per treballar i formació sobre l'ús i fabricació d'abonament, així com la millora del tancament perquè els animals no entrin. El projecte pretén millorar la producció dels horts i augmentar els ingressos de les dones que els exploten.

DESCRIPCIÓ BENEFICIARIS

El llogaret té 192 habitants: 45 homes, 32 dones, 55 nens i 60 nenes. Les dones fa anys que estan constituïdes en associació i es dediquen a explotar de forma comunitària 2 hectàrees de terreny cedides per la comunitat per plantar i obtenir recursos alimentaris per al consum i una mica de diners després de la comercialització de part de la producció. El 90% de la població són agricultors que viuen principalment de la terra i de l'explotació de bosc, sense grans mitjans econòmics.

PROBLEMES CONCRETS A RESOLDRE

  1. Baixa producció
  2. Mitjans de cultiu no adequats
  3. Manca d'equipament
  4. Transport de l'aigua, treball dur que les dones de més edat no poden realitzar.

Les solucions plantejades passen per millores en les instal·lacions, especialment la compra i instal·lació d'una bomba que pugi l'aigua a un dipòsit i la reparteixi per basses des d'on les dones poden regar sense esforç

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te