Projecte Agropecuari Amèrica Llatina | ONG Bolívia | Enfortiment Producció Agrícola

La producció hortícola de Cocapata (Bolívia) necessita fer-se fort contra les transnacionals.

Aquest projecte agropecuari a Bolívia té l'objectiu d'enfortir la producció hortícola de dues comunitats de Cocapata. Amb la teva ajuda, podem fer-ho realitat.

El projecte es desenvolupa a les Comunitats Chillavi i Còndor Uta, al municipi de Cocapata, departament de Cochabamba. A la zona de Chillavi ha una gran tradició de producció de llavor botànica de papa, i els propis comuners l'han difós per impulsar la seva expansió a altres zones andines de Cochabamba. La comunitat de Còndor Uta ha estat escollida com a zona d'expansió de l'experiència per la seva proximitat i pel gran interès que han demostrat les famílies a participar-hi.

El Centre de Comunicació i Desenvolupament Andino (Cenda), associació sense ànim de lucre, ha realitzat en els últims cinc anys un treball de recerca a la zona de Chillavi sobre pràctiques, tecnologies i estratègies camperoles per al maneig del risc climàtic, en què la biodiversitat genètica de la producció de papa és un factor identificat que pot contribuir a reduir l'impacte del canvi climàtic i garantir la seguretat alimentària.

PROBLEMES CONCRETS A RESOLDRE

El projecte tracta també d'enfortir els sistemes locals de producció agroecològica amb la diversificació/recuperació de varietats de papa, l'enfortiment de coneixements, tècniques i pràctiques en tot el cicle productiu, i l'increment en la producció familiar de tubercles i hortalisses, d'acord amb les condicions ambientals, socials i culturals de les comunitats.

DESCRIPCIÓ BENEFICIARIS

La població beneficiària és d'origen aimara i quítxua. Les zones de Chillavi i Còndor Uta no són productores tradicionals d'hortalisses, i no obstant això les famílies han decidit iniciar un procés de producció hortícola. Això amb la finalitat de diversificar i incorporar en la seva dieta alimentària altra font d'energia.

El projecte beneficiarà directament a 450 persones. Mans Unides assumeix el 86% del pressupost total amb recursos financers que es destinaran a capacitacions, personal i despeses de funcionament.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te