Projecte cofinançat per l'empresa PROMAS Jardineria

"Accés sostenible a aigua de qualitat a Ushetu" (Tanzània)

Les dones i les nenes són les encarregades de portar l’aigua. Per aconseguir-la han de caminar molts quilòmetres a la tarda o de matinada, afrontant nombrosos perills.

"Accès sostenible a aigua de qualitat a Ushetu" (tanzània)

El projecte se situa a tres aldees de la parròquia “Nostra Senyora de Lourdes” a Ushetu (Tanzània). La seva població viu principalment de l’agricultura de subsistència. Uns quants tenen un petit ramat de vaques o cabres. Les seves cases són de fang i palla i el seu menjar consisteix en un plat de puré de blat de moro, algunes llegums i no tots poden fer tres àpats al dia. Tenen un gran problema en l’obtenció de l’aigua, sobre tot en els mesos de sequera, ja que no poden emmagatzemar l’aigua de la pluja per falta de mitjans i l’aigua que poden obtenir d’estancaments o excavacions superficials és escassa i de mala qualitat.

El soci local “Congregación del Verbo Encarnado” està en la zona des de l’any 2010. Sol·licita la col·laboració de Mans Unides per a un projecte de dotació d’aigua neta a tres aldees summament pobres: Seleli, Llomelo i Mkwangulwa. Es perforaran tres pous comunitaris, dotats amb bomba manual. Es crearan Comitès d’Aigua per gestionar la distribució i manteniment futur del pous. També s’impartirà entre els beneficiaris cursos de formació sobre l’ús responsable i de protecció de l’aigua i de pràctiques d’higiene.

Mans Unides col·labora amb el 95% dels cost total i el soci local aporta el 5% restant. El projecte contribueix al compliment del ODS núm 6 “Aigua neta i sanejament”

El projecte beneficiarà 14.000 persones (60% dones i 40% homes)

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te