Projecte Educació Àfrica | ONG Burkina Faso | Ampliació Escola Primària

Els nens de barri marginal de Ontupaia necessiten accés a una educació digna.

Aquest projecte educatiu a Moçambic té l'objectiu d'ampliar el centre d'educació primària de Rosalía Rendu. Amb la teva ajuda, podem fer-ho realitat.

Moçambic se situa en el sud-est d'Àfrica. El projecte té lloc en la localitat de Nacala Porto, en la costa d'aquest del país, dins de la ciutat de Nacala.

Moçambic ocupa el lloc 180 de 188 en l'Índex de Desenvolupament Humà (IDH) de Nacions Unides del 2018. Té una població de 29,7 milions d'habitants i un 62,9% d'aquesta viu sota el llindar de la pobresa, els seus ingressos són inferiors a 1,90 $ al dia. Altres dades importants són l'esperança de vida en néixer, que no supera els 58,9 anys, la taxa de subalimentació dels nens menors de 5 anys que és de 42,9%, o la mortalitat infantil, on es calcula que moren 53,1 nen de cada 1.000 naixements.

Aquest projecte se centra en l'àmbit educatiu, segons les dades de Nacions Unides, Moçambic té una taxa d'alfabetisme en adults per sobre dels 15 anys és del 50,6%. La mitjana d'edat fins a la qual els seus habitants reben educació és de 9,7 anys, en concret, 10,2 en homes i 9,2 en dones.

Amb l'ajuda de Mans Unides es remodelará el col·legi començant per la construcció de 4 aules, millorant l'equipament de les noves aules, renovant els lavabos.

PROBLEMES CONCRETS A RESOLDRE

Reconstruir i ampliar l'escola primària, millora l'escolarització, perquè es redueixi la taxa d'alfabetització dels habitants, construcció de les 4 aules, rehabilitació de les instal·lacions sanitàries.

DESCRIPCIÓ BENEFICIARIS

La majoria de la població és musulmana i són els fills de les famílies que viuen al barri d'Ontupaia. La zona ha crescut de manera desordenada i les famílies s'amunteguen en barraques construïdes amb materials febles, de manera precària. Molt pocs dels seus habitants poden tenir una feina fixa i la majoria d'ells sobreviuen gràcies a l'economia de subsistència i en les ocupacions ocasionals. D'altres són comerciants al carrer, paletes en alguna de les construccions de la ciutat, o guardes d'aquestes. Les dones són a casa i es dediquen a la cura familiar i el de l'horta, que generalment està lluny dels seus domicilis.

Els beneficiaris directes són els alumnes i les alumnes que acudeixin a les escoles primàries de 6 a 12 anys, serà un total de 2.450 nens i nenes, i els beneficiaris indirectes la població restant.
 

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te