Projecte Social Àfrica | ONG Àfrica | Accés Aigua Alumnes Primària

Els alumnes de dues escoles a Salima (Malawi) necessiten aigua potable

Aquest projecte social a Malawi té l'objectiu de dotar d'aigua potable i millorar les condicions higienico-sanitàries de dues escoles a Salima. Amb la teva ajuda podem fer-ho realitat.​

Este proyecto busca mejorar las condiciones higiénico-sanitarias en las escuelas

Malawi és un petit país situat a la zona Sud de el continent africà. Sense grans riqueses ni importants recursos naturals, té una població de 20 milions d'habitants. El 80% de la població viu en zona rural i viuen, en un 90%, d'una agricultura de subsistència subjecta a el clima. El 40% de la població viu per sota de la línia de pobresa. Hi ha una gran desforestació que està afectant el canvi climàtic.

La taxa d'Escolarització és molt baixa, l'abandonament escolar és molt alt. Les estadístiques diuen que un 91% dels nens tenen accés a primària, però només un 25% passa a secundària. Hi ha una ràtio de 80/1 professor i 100/1 per aula. L'economia es veu molt afectada per falta de població qualificada. Des de 1990 l'educació primària és gratuïta a Malawi, d'altra banda, el 50% de la població és menor de 15 anys i la població ha crescut molt en les últimes dècades. Aquests tres factors, units a la manca d'inversió en educació de l'Estat, han contribuït enormement a que les infraestructures escolars al país siguin clarament insuficients.

En l'àrea de Thavite les autoritats governamentals juntament amb personal de la parròquia de Benga han fet un estudi de les necessitats higièniques i d'accés a l'aigua a les escoles de primària. L'estudi va revelar que les 12 escoles només tenien el 38% dels sanejaments necessaris i dues d'elles tenien falta d'accés a l'aigua.

PROBLEMES CONCRETS A RESOLDRE
Manca d'accés a l'aigua potable i al sanejament a les escoles de primària.
Problemes d'absentisme escolar per malalties hídriques o relacionades amb la higiene.
Noies no acudint a les escoles quan tenen el període.
Manca de coneixements sobre aigua, sanejament i higiene menstrual.
solucions:
Assegurar un punt d'aigua segur en cada escola.
Construir 140 latrines en 12 escoles.
Formar 25 professors en aigua, sanejament i 25 professores en higiene menstrual.

DESCRIPCIÓ DE BENEFICIARIS
La meitat de la població de Malawi té menys de 15 anys. Les escoles estan plenes i hi ha falta d'infraestructures bàsiques en les mateixes: aigua, aules, latrines. Hi ha molt absentisme escolar. La millora de l'accés a l'aigua potable i sanejament tindrà un impacte substancial a curt termini en la salut dels nens i un impacte a llarg termini en les comunitats.
El projecte pretén assegurar l'aigua a 2 escoles de Salima North Una perforació i una rehabilitació) i reduir el nombre de nens per latrina de 90 a 60 en 12 escoles de la Salima (10.730 beneficiaris directes, 5325 nois i 5405 noies), també es beneficiaran els 164 professors (118 homes / 46 dones). Indirectament es beneficiaran els habitants de les comunitats de l'àrea de el projecte (80.000).

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te