Projecte Social Amèrica de Sud | ONG Perú | Potenciació Drets Indígenes

Les comunitats indígenes de la zona amazònica de Perú necessiten potenciar el coneixement dels seus propis drets.

Aquest projecte social el Perú té l'objectiu d'enfortir i potenciar els drets de les comunitats indígenes de l'Amazònia peruana. Amb la teva ajuda podem fer-ho realitat.

El projecte se situa a les províncies amazòniques de Bagua i Condorcanqui, als districtes d'Imaza i Neva.

En les últimes dècades, l'explotació d'hidrocarburs ha representat una de les principals agressions a causa de l'incompliment de les normatives mediambientals a través d'invasions de territori, deteriorament i contaminació dels recursos naturals. Això ha fet que la subsistència dels pobles indígenes es vegi molt amenaçada. En els districtes on es realitzarà el projecte, Imaza i Neva, la major part de la població es troba en condició de pobresa, sovint pobresa extrema.

El Centre Amazònic d'Antropologia i Aplicació Pràctica (CAAAP) va ser creat el 1976 pels bisbes de la selva peruana com un centre al servei de les poblacions més marginades de l'Amazònia.

PROBLEMES CONCRETS A RESOLDRE

El projecte busca potenciar els drets de la població indígena, impulsar la formació i la capacitació per així crear una estratègia per al desenvolupament de les seves comunitats.

DESCRIPCIÓ BENEFICIARIS

Els beneficiaris són dones, joves i nens de les comunitats i organitzacions indígenes que veuran enfortides progressivament les seves capacitats per a l'acció social, la participació ciutadana i la reivindicació i defensa dels seus drets com a pobles indígenes a fi de millorar les seves condicions de vida.

Els homes i dones adults beneficiaris del projecte són dirigents de l'Organització Regional de Pobles Indígenes de l'Amazònia Nord de Perú (ORPIAN-P). Els nens i nenes beneficiaris del projecte viuen a les comunitats que van ser afectades per un greu abocament de petroli el gener de 2016. El projecte beneficiarà directament 372 persones.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te