Projecte Social Àsia | ONG Filipines | disminució Vulnerabilitat

Els habitants més vulnerables de Bicol (Filipines) requereixen d'un pla de prevenció de desastres.

Aquest projecte social a Àsia té l'objectiu de disminuir la vulnerabilitat dels habitants de la regió de Bicol. Amb la teva ajuda, podem fer-ho realitat.

La regió de Bicol, situada a sud de l'illa de Luzón, és una de les més desafavorides de Filipines: el percentatge de persones que viuen sota el llindar de la pobresa és del 34%. Els elevats nivells de misèria i marginació marquen la vida de la població de les províncies en què es desenvolupa el projecte, Catanduanes i Albay.

El 2015 es va realitzar un diagnòstic participatiu en aquestes províncies que recull les principals causes de la vulnerabilitat de la població rural en zones aïllades costaneres i de muntanya: els alts nivells de pobresa relacionats amb la degradació de l'entorn a causa de l'impacte humà, l'alta incidència dels desastres naturals i la manca de preparació i de coneixement dels governs locals i les comunitats en la prevenció, gestió i reducció del risc.

El nostre soci local és el Bicol Consortium for Development Initiatives (BCDI), que treballa a les províncies d'Albay i Catanduanes a través de 2 de les seves organitzacions membres i que és una referència a Àsia en matèria de prevenció i gestió de riscos de desastres. Amb el consorci BCDI hem col·laborat en anteriors intervencions, i el present projecte pretén aprofundir i completar el treball ja realitzat conjuntament.

PROBLEMES CONCRETS A RESOLDRE

Les activitats previstes inclouen preparació de plans de contingència, protecció d'espais ecològics costaners especialment vulnerables, mobilització dels consells locals, construcció d'infraestructures d'aigua i sanejament per a situacions de desastre i emergència i equipament dels centres d'evacuació amb útils bàsics que la gent pugui utilitzar en cas d'emergència.

DESCRIPCIÓ BENEFICIARIS

El projecte, d'un any de durada i que beneficiarà de forma directa 8.925 persones, de 15 barris de 3 municipis, es planteja reforçar l'aliança entre les administracions locals i les organitzacions de la societat civil, així com l'enfortiment de les capacitats dels governs locals i de les organitzacions comunitàries, per tal de millorar la seva coordinació i capacitat de resposta per reduir l'impacte dels desastres naturals sobre la població més vulnerable.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te