“Promoció de mitjans de vida per a dones refugiades a Tel-Aviv” (Israel)

El projecte se situa a la ciutat de Tel-Aviv que rep una gran quantitat de migrants des de l’Àfrica de l’Est, principalment d’Eritrea, els quals fugen de les terribles condicions de vida i conflictes en els seus països d’origen, travessant deserts i muntanyes on s’hi troben màfies de tracta de persones que els sotmeten a tot tipus d’abusos i tortures. Menys d’un 1% aconsegueix l’estatus de refugiat i la resta roman en un llimbs jurídic, sense cap dret.

Promoció de mitjans de vida per a la dona refugiada a Tel-Aviv (Israel)

Les dones són les més vulnerables; sumides en la pobresa més absoluta, porten a les seves espatlles grans traumes, violacions i fins tortures. No se’ls hi permet treballar legalment i aquelles que aconsegueixen trobar una feina ho fan sense les proteccions reglamentàries i, com a resultat, freqüentment són explotades i mal pagades.

Kuchitane (Col·lectiu de Dones Refugiades Africanes) fundat el 2011, desenvolupa un programa que combina empoderament econòmic i ajuda psicosocial, actualment atén a 300 dones. Les dones elaboren productes d’artesania per a vendre i sobreviure. Mans Unides vol ajudar a 100 d’aquestes dones, membres de Kuchitane, que han assolit nivells bàsics de capacitació per a guanyar-se la vida. Per això, se’ls hi donarà una capacitació més profunda en habilitats de costura i informàtica.

Mans Unides cobrirà el 55% del cost total que inclou la compra de màquines de cosir, matèries primeres, part del lloguer del local, el sou de la coordinadora del projecte i el d’una cuidadora que s’encarregarà dels fills, mentre les mares assisteixen a les formacions. El soci local cobrirà el 45% restant. El projecte està alineat amb els ODS núm.1 “Fi de la pobresa”, núm.8 “Treball decent i creixement econòmic” i núm. 10 “Reducció de les desigualtats”.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te