“Protecció de la primera infància a zones marginals de Callao” a Perú

Aquest projecte és la continuació d’un projecte que es va iniciar el 2021 per a la protecció de nens i nenes de zones urbanes marginals.

El projecte es duu a terme a 7 comunitats urbanes marginals de Callao al nord de Perú. És una de les províncies més petites i a la vegada més poblada del Perú. El 34,5% de la població és menor de 18 anys i una de cada tres persones és pobra, la seva activitat econòmica és precària. Un gran percentatge de la població no disposa de serveis com connexió elèctrica, aigua potable i infraestructures.

Cures amb amor i sensibles a la primera infància

El projecte respon a la necessitat de generar condicions per tal que nens i nenes menors de 3 anys en situació de pobresa i pobresa extrema, puguin desenvolupar-se de forma integral. La solució que proposa el projecte és continuar enfortint les capacitats de pares i mares, per brindar atenció integral als fills/filles, optimitzant els pocs recursos que posseeixen, millorant la dinàmica familiar, fent conscient la dona del seu poder i implicant els homes en la coresponsabilitat de la llar. També enfortir l’organització comunal per a la protecció de menors, en coordinació amb les institucions garants dels seus drets.

El soci local, Asociación Kusi Warma, té experiència en projectes de cooperació en els àmbits de salut, protecció de la primera infància i protecció de la dona. Sol·licita la col·laboració de Mans Unides per a la realització de programes de capacitació sobre cures amb amor i sensibles, sessions de preparació de menjars nutritius de baix cost, formació sobre coresponsabilitat igualitària i implementació d’espais de primera educació. L’aportació de Mans Unides és del 79%, mentre que l’aportació local serà el 21% restant.

El projecte contribueix als ODS 2 “Fam zero” i ODS 3 “Salut i Benestar”

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te