Proyecto Educativo Asia | ONG Asia | Integración jóvenes y mujeres refugiadas Sidón

Aquest projecte socioeducatiu té com a objectiu la integració social i donar oportunitats de treball a joves i dones refugiats sirians i libanesos.

Este proyecto busca mejorar las condiciones de los refugiados en Sidón

Els programes objecte d'aquesta sol·licitud es troben a la localitat de Rmeileh, al costat de la ciutat de Saida, i pretenen millorar la vida dels refugiats sirians de la regió. El passat mes de març de 2020, es van complir 9 anys des del començament de la guerra a Síria. La guerra de Síria va generar una crisi sociopolítica, econòmica i humanitària, provocant l'èxode massiu de la població, principalment cap al Líban, on encara hi ha més d'1,3 milions de refugiats.

A més, la situació al Líban, s'ha deteriorat fins a límits inimaginables, amb una crisi econòmica que ha portat a la devaluació de la lliura libanesa en més d'un 75%, una crisi social que va paralitzar el país amb revoltes violentes, un confinament que paralitzar encara més la ja paupèrrima situació i, per acabar, l'explosió de el passat 4 d'agost al port de Beirut amb efectes devastadors. Actualment més del 55% de la població viu per sota del llindar de la pobresa, fet que complica encara més la desesperada situació dels refugiats sirians. Aquest projecte pretén millorar la vida d’aquests refugiats sirians a la regió.

L'Associació Fratelli, que acull i atén els libanesos més vulnerables, ens sol·licita ajuda per a aquest programa per joves i adults (sobretot dones) amb escassa formació i sense treball ni recursos, fet que crea una frustració que desemboca en violència, delinqüència, etc. Aquests programes estan avalats pels organismes públics locals. Mans Unides es farà càrrec de les despeses de professors, materials educatius, transport, menjar infantil i bolquers.

El projecte beneficiarà a 600 joves d'entre 15 i 24 que rebran diferents formacions i capacitacions. Es donarà també suport a 80 mares adolescents amb fills menors de dos anys perquè puguin criar-los dignament.

Mans Unides finançarà el 45% de totes les despeses: professors, materials, despeses de transport -carísimo al Líban-, menjar infantil i bolquers per als nadons. Fratelli finançarà el 55% de totes les despeses. El ODS a què es contribueix amb aquest projecte és la "Reducció de Desigualtats".

DESCRIPCIÓ DE BENEFICIARIS

Els beneficiaris que assisteixen als programes de Fratelli en Rmeileh són principalment refugiats i refugiades sirians que viuen en condicions molt dures, amb accés a serveis bàsics insuficients. Fratelli té també en altres programes com a beneficiaris libanesos vulnerables de famílies en condicions de pobresa extrema. Amb la situació de crisi de país en general -crisi econòmica, amb una devaluació de la moneda de més del 75% des del mes d'octubre, els efectes de l'confinament a causa de l'COVID, l'explosió a Beirut el passat 4 d'agost i la falta de govern al país a causa de la pressió social- els refugiats han perdut més la seva capacitat de vendre la seva mà d'obra per jornals miserables en l'economia informal. Tots viuen en condicions lamentables. Molts joves no poden fer res ja que porten molts anys al Líban sense rebre educació. Això comporta una frustració extrema que desemboca en violència intrafamiliar, delinqüència ...

Per pal·liar aquests efectes, Fratelli desenvolupa un programa que pretén fomentar les competències d'aquests joves i dotar-los de capacitació a diferents nivells per pujar la seva autoestima i proveir-los d'eines per poder optar a una millor vida ja sigui en la continuació d'altres estudis o en l'obtenció d'una feina. Especial atenció, després dels programes d'ajuda humanitària pel COVID, es va a donar a les mares adolescents dels diferents assentaments verticals perquè poden criar els seus fills en les millors condicions.

PARTICIPACIÓ EN L'ELABORACIÓ DEL PROJECTE

El projecte no podria funcionar sense la participació activa dels beneficiaris. Els cursos són gratuïts però se'ls exigeix una assistència regular. Si fallen més de dues o tres vegades sense causa justificada, se'ls tira de el programa a què estiguin inscrits. D'altra banda, hi ha llista d'espera per a tots els programes (exceptuant el de l'acompanyament a les mares que acaba de començar). L'associació és ben coneguda pels refugiats i els programes que proposen ja els han realitzat i estan avalats pels organimos públics que són, moltes vegades, els que els han proposat que realitzin els programes i els manen beneficiaris. L'enfocament participatiu de el projecte Fratelli s'articula en diferents maneres, entre les quals destaca el tenir dinàmiques d'avaluació participativa a la fi de cada cicle de programes, amb els beneficiaris i beneficiàries.

 

Galeria d'imatges: 
Integración refugiadas Sidón, Líbano
Integración refugiadas Sidón, Líbano
Integración refugiadas Sidón, Líbano
Integración refugiadas Sidón, Líbano
Integración refugiadas Sidón, Líbano
Integración refugiadas Sidón, Líbano

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te