“Reducció de riscos i promoció de la integració de migrants subsaharians” Senegal

Aquest projecte s’ubica al Senegal, país amb una forta implicació en el procés migratori. A causa de la seva situació geogràfica, Senegal s’ha convertit en un país de trànsit per a molts països africans.

La greu situació de pobresa, fracàs escolar, inestabilitat laboral i econòmica i diferències socials, agreujades per les conseqüències del canvi climàtic, ha motivat que moltes comunitats, dedicades tradicionalment a la pesca, ramaderia i agricultura, optin per la sortida dels joves del país , com a única alternativa per buscar un futur més esperançador.

Els joves es veuen abocats a la migració

Els suburbis de Dakar i altres zones rurals del país són àrees on es  prepara els candidats per a la sortida i “facilita” la seva integració residencial i professional als països d’acollida de manera irregular.

A més, estan sotmesos a la influència d’il·lusions sobre una vida millor a Europa. Tant ells com les seves famílies no coneixen els perills i realitats de la migració il·legal i són els més afectats per les morts, desaparicions, violència i abusos durant el trajecte migratori, a més dels riscos als que s’enfronten al creuar el mar. El cas específic de les dones és especialment alarmant, ja que es troben en constant exposició a tot tipus de violència, inclús de tracta.

La Delegació Diocesana de Migracions (DDM) creada a la Diòcesi de Tànger el 2011, procura des de fa 8 anys, atenció sociosanitària a la població migrant de Nador (Marroc) i des de 2019 també ho fa des dels països d’origen dels migrants, essent el Senegal un dels punts de sortida.

Sol·licita la col·laboració de Mans Unides per a dur a terme aquest projecte que pretén la prevenció de riscos i sensibilització dels potencials migrants al Senegal i la integració soci professional dels migrants retornats al seu lloc d’origen. L’aportació de Mans Unides serà del 53% del cost total, mentre que el soci local aportarà el 47%.

El projecte contribueix als ODS 10 “Inclusió i igualtat d’oportunitats eliminant pràctiques discriminatòries” i ODS 16 “Reducció de les formes de violència i protegir les llibertats conforme a les lleis nacionals i acords internacionals”

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te