Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.
La greu situació de pobresa, fracàs escolar, inestabilitat laboral i econòmica i diferències socials, agreujades per les conseqüències del canvi climàtic, ha motivat que moltes comunitats, dedicades tradicionalment a la pesca, ramaderia i agricultura, optin per la sortida dels joves del país , com a única alternativa per buscar un futur més esperançador.
Els suburbis de Dakar i altres zones rurals del país són àrees on es prepara els candidats per a la sortida i “facilita” la seva integració residencial i professional als països d’acollida de manera irregular.
A més, estan sotmesos a la influència d’il·lusions sobre una vida millor a Europa. Tant ells com les seves famílies no coneixen els perills i realitats de la migració il·legal i són els més afectats per les morts, desaparicions, violència i abusos durant el trajecte migratori, a més dels riscos als que s’enfronten al creuar el mar. El cas específic de les dones és especialment alarmant, ja que es troben en constant exposició a tot tipus de violència, inclús de tracta.
La Delegació Diocesana de Migracions (DDM) creada a la Diòcesi de Tànger el 2011, procura des de fa 8 anys, atenció sociosanitària a la població migrant de Nador (Marroc) i des de 2019 també ho fa des dels països d’origen dels migrants, essent el Senegal un dels punts de sortida.
Sol·licita la col·laboració de Mans Unides per a dur a terme aquest projecte que pretén la prevenció de riscos i sensibilització dels potencials migrants al Senegal i la integració soci professional dels migrants retornats al seu lloc d’origen. L’aportació de Mans Unides serà del 53% del cost total, mentre que el soci local aportarà el 47%.
El projecte contribueix als ODS 10 “Inclusió i igualtat d’oportunitats eliminant pràctiques discriminatòries” i ODS 16 “Reducció de les formes de violència i protegir les llibertats conforme a les lleis nacionals i acords internacionals”
Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.