Reducció de la violència contra les dones i el maltractament infantil a Ciutat Sandino (Nicaragua)

El soci local Redes de Solidaridad va ser fundat per la Companyia de Maria després de la catàstrofe provocada per l’huracà Mitch en 1998.

La comunitat de Nueva Vida va sorgir fa dues dècades a Ciutat Sandino, Managua, com a resposta humanitària a l'huracà Mitch. Actualment, aquest barri es considera prioritari a causa de la seva vulnerabilitat, marginalitat i manca de serveis públics.

La població de Nueva Vida, que ha crescut fins a 10.000 habitants, enfronta desafiaments econòmics, amb molts aturats o subempleats en feines mal remunerades i poc especialitzades.

El projecte aborda la violència contra les dones i l’abús sexual infantil, per disminuir els índexs de violència i abús al barri. Les causes inclouen un model masclista arrelat i la dependència econòmica de les dones. La manca de recursos per abordar la violència i els abusos sexuals reflecteix la limitada presència institucional per resoldre aquesta problemàtica.

El projecte, de 7 mesos de durada, beneficiarà directament 1.985 persones i indirectament unes 3.000. Es centra a promoure l'equitat de gènere i prevenir la violència contra les dones i l'abús sexual infantil mitjançant la sensibilització, ampliant espais d'atenció integral i fomentant especialització i emprenedoria socioeconòmica per a dones víctimes o supervivents de violència.

Mans Unides aportarà 70% del pressupost per a equips i personal local,  els beneficiaris i la contrapart local aportaran el 30%. El projecte està alineat amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) núm. 5, “Igualtat de Gènere”.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te