Refoç de l'accés a l'aigua potable de la població rural de Bumbogo, Kigali (Ruanda)

L'empresa PROMAS Jardineria col·labora en el finançament del projecte

Ruanda és un estat petit ubicat a la regió dels Grans Llacs d’Àfrica Central. No tenen recursos naturals i la seva població depèn principalment de petites explotacions familiars agrícoles. Segons el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament, Ruanda ocupa el lloc 160 de 189 països la qual cosa el situa dins del grup de nacions amb baix desenvolupament humà. El 55,5% de la població viu per sota del llindar de la pobresa.

Accés a l'agua potable en població rural

A Ruanda, sobre tot en les zones rural, l’accés a l’aigua potable és un gran problema, no només per la higiene i salut de les persones, sinó també perquè el treball per la seva obtenció  repercuteix en nens i dones que diàriament han de recórrer grans distàncies per recollir aigua, sense garantia de salubritat.

La Diòcesi de Kigali que gestiona una escola de primària, una de secundària i un internat, ha elaborat un projecte per portar aigua a les escoles i que donarà també servei a la població local. Per aconseguir-ho sol·liciten la col·laboració de Mans Unides. El projecte consisteix en la captació d’aigua d’una font natural, construcció de dos dipòsits, amb les corresponents càmeres de vàlvules, bomba de propulsió elèctrica, 1.800 m de rasa, canonades, construcció de línia elèctrica de 30 KV de tensió, accés a les escoles i la construcció d’una font d’ús públic.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te