Seguretat alimentària i dignitat camperola a l'Occident d'El Salvador

Millora de la seguretat alimentària de 7 comunitats, mitjançant un procés integral d'enfortiment de 100 camperols/les i les seves famílies

Les sequeres prolongades i l’escassa inversió del govern a la zona, posa en perill la producció de gra bàsic (blat de moro, fesol, dacsa) necessaris per al consum familiar.

Seguretat alimentària i dignitat camperola a l'Occident d'El Salvador

El projecte es durà a terme a 7 comunitats dels municipis de Candelaria de la Frontera i Santa Ana, Departament de Santa Ana, tocant a la frontera amb Guatemala.

Aquesta zona forma part del corredor seco i és molt vulnerable als canvis generats pel clima, per la seva orografia i per la falta d’aigua. La seva població és molt pobre i, generalment, sense estudis de primària que no poden llegir ni escriure. A la zona, l’agricultura és de subsistència, a causa de la mida escassa de les parcel·les, situades en vessants, amb rendiments baixos i poques alternatives per a garantir la seguretat alimentària, la qual cosa ha obligat molta població a emigrar.

Càritas Diocesana de Santa Ana fa anys que està treballant en el desenvolupament de les comunitats de la zona, a través de projectes d’agricultura sostenible, d’organització camperola, de promoció de la dona, del rescat de llavors criolles i del abandó dels agroquímics. Sol·licita la col·laboració de Mans Unides per a dur a terme un projecte que incideixi en la producció agroecològica i l'enfortiment comunitari.

Els objectius del projecte són millorar la seguretat alimentària, en un enfoc agroecològic respectant el medi ambient; rescatant suports de la vida, sòl, llavors i bosc i enfortir l’empoderament dels camperols i l’acció d’incidir davant els actors per al desenvolupament de les comunitats; així com fomentar la producció ramadera. També serà un repte incorporar la dona en les activitats del camp i incidir en que prenguin decisions per elles mateixes i s’ubiquin en els espais de decisió.

 

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te