Visibilizació de la dona

La regió de Beni Mellal-Khenifra vulneralitza els drets humans de la població desfavorida.

Aquest projecte social a Marroc té l'objectiu d'enfortir el teixit social de tres poblacions rurals aïllades. Amb la teva ajuda podem fer-ho realitat.

El projecte s'ubica en el regne de Marroc, on la població beneficiària pertany a l'ètnia berber, amb idioma, cultura i costums propis. No disposen de xarxa de sanejament ni d'aigua potable a les seves cases, la qual cosa fa que visquin del producte de petites hortes i petits ramats, la seva alimentació és deficitària en proteïnes i fa que pateixin malalties, fàcilment evitables.

L'Associació del Desenvolupament Ifoulou sol·licita suport a Mans Unides per optimitzar la situació d'aquestes comunitats en general, i de les dones en particular, realitzant en 3 llogarets accions suficients per apropar les fonts d'aigua potable fins a les llars i millorant les condicions de treball de les dones en el rentat de la roba. L'aportació de Mans Unides es reparteix entre els 3 llogarets: construcció d'un dipòsit d'aigua, distribució d'aigua, enganxament de la xarxa d'aigua de 159 llars. L'aportació del soci local i beneficiaris és del 38% consistent en coordinació, desplaçaments, seguiment del treball en la construcció de les infraestructures.

La Fundació Acció Geoda aporta el 8% en formació a les dones i a la comunitat, la viabilitat i sostenibilitat es garanteix pel compromís de responsabilitat col·lectiva de la població i les autoritats locals pactat des de l'inici, a través de l'enfocament participatiu. Aquest projecte afavoreix el desenvolupament comunitari, l'accés als seus drets i un avanç en la participació i integració de les dones i les nenes acompanyades dels homes i dels estaments locals. Col·lectius que, al seu torn, hauran visibilitzat les necessitats de les dones i participació de forma activa en la millora del seu treball productiu.

PROBLEMES CONCRETS A RESOLDRE

La dona és invisible davant els homes i la comunitat, pateix un deteriorament de la salut en realitzar els treballs referits a la carència de fonts d'aigua potable properes, el que provoca que una carència de temps lliure. Fent referència a la comunitat hi ha una absència de serveis bàsics d'aigua, falta de bons hàbits higiènics-sanitaris, falta de perspectiva de desenvolupament i motivació personal en la població. Per a finalitzar, mediambientalment les aigües dels dos rius estan contaminades per les deixalles humanes i per  l'ús de lleixius.

DESCRIPCIÓ BENEFICIARIS

Els beneficiaris, repartits en tres llogarets, són d'origen berber. Els assentaments humans, d'habitabilitat precària, no tenen infraestructures mínimes per a superar el llindar de la pobresa, l'economia de la zona és de subsistència i es concentra en la petita agricultura d'hortes. La família es compon de 5/6 fills i els avis, viuen en llars unifamiliars. El sistema de sanejament és precari i no disposen d'aigua potable. No existeix interès familiar ni social pel desenvolupament ni per les necessitats educatives de la infància. El 85% dels homes comença a treballar als 12 anys. Les dones i nenes, en situació d'exclusió social, realitzen tasques reproductives de sòl a sòl, així com la resta de tasques domèstiques.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te