Microcrèdits per a dones emprenedores a Kananga (RD Congo)

Les dones emprenedores del Centre Bamamu (República Democràtica de Congo), creat per ajudar a garantir l'alimentació de les seves famílies, necessiten millorar els seus processos productius i de gestió. Un fons de microcrèdits ajudarà en aquest procés i afavorirà directament a 100 dones i les seves famílies.

Dones a Kasai Occidental. RDC. Foto: Mans Unides / Maria de la Carmen Lucas Zuil

El Centre Bamamu es localitza a la ciutat de Kananga, a la República Democràtica de Congo; en una de les províncies menys desenvolupades d'un país en què la guerra ha sumit en la pobresa a la majoria de la població.

Bamamu va ser creat per l'Arxidiòcesi de Kananga per a la promoció de les dones emprenedores i de les noies joves en situació difícil.

Garantir l'alimentació de les famílies

Les dones es van organitzar per salvar el comerç de productes bàsics i garantir l'alimentació de les seves famílies. Per a això, van posar en marxa diverses activitats generadores d'ingressos com l'elaboració de pa enriquit, suc de pinya, sabons artesans, plantacions comunitàries, cria i venda d'ous i carn..., amb les que aporten part del sosteniment familiar.

Com, lamentablement, les tècniques que s'utilitzen són molt rudimentàries i els mitjans limitats, han demanat suport a Mans Unides per impulsar nous processos productius i de gestió per a grups de dones rurals.

Es tracta d'un fons de microcrèdits per reforçar el poder adquisitiu de les dones emprenedores i que impulsin les activitats que ja han estat realitzant fins ara.

A més està prevista la compra d'una moto per realitzar un millor seguiment d'aquestes, ja que no tenen mitjà de transport i les rutes són impracticables.

D'aquest projecte es beneficiaran directament 100 de les dones emprenedores del centre Bamamu i les seves famílies. A més, permetrà que moltes dones de la zona iniciïn activitats similars que afavoreixin la promoció econòmica i la inserció social de la dona congolesa.

Perquè Mans Unides pugui dur a terme projectes com aquest.

Dóna

També et pot interessar

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te