Acabar amb la fam és possible

Mans Unides, inspirant-se en l'Evangeli i en la Doctrina Social de l'Església, promou dues línies de treball:

 • Sensibilització

  Donar a conèixer i denunciar l'existència de la fam i de la pobresa, les seves causes i les possibles solucions.

  Una de les prioritats de la feina de Mans Unides és donar a conèixer i denunciar davant la societat espanyola l'existència de la fam, com a part de la vida diària més de 800 milions de persones, per tal de fer front de manera col·lectiva a les causes que la provoquen i trobar les millors solucions.

  Per a això, realitzem accions de sensibilització a Espanya, l'objectiu de les quals és augmentar la consciència i el compromís de les persones per aconseguir un món més just i més humà. L'educació per al desenvolupament, per a una vida solidària i sostenible, pretén influir en els dos grans focus on resideixen les causes de la injustícia: els nostres comportaments individuals basats en valors i actituds contràries a la solidaritat i el comportament de les institucions que conformen les estructures injustes que generen pobresa i exclusió.

 • Cooperació al desenvolupament

  Reunir mitjans econòmics per finançar els programes, plans i projectes de desenvolupament integral dirigits a atendre aquestes necessitats.

  Per a Mans Unides, el desenvolupament és un procés que ha de dur a transformacions i canvis socials tant al Nord com al Sud, de manera que s'assoleixin condicions de vida dignes per a tothom.

  Des de Mans Unides seguim lluitant contra la fam i donant suport a les poblacions més vulnerables del planeta a través d'organitzacions locals amb les que treballem a l'Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia. Prioritzem a les comunitats més aïllades, les que tenen un Índex de Desenvolupament Humà més baix, les que no compten amb altres ajuts. Donem suport a dones i homes que viuen en condicions de pobresa extrema i risc d'exclusió, promovent drets inherents a cada persona amb independència del seu sexe, raça, color i religió.

  Mans Unides compta amb aportacions econòmiques que se'ns han confiat per destinar-les a projectes concrets (fons finalistes), com poden ser les subvencions, les campanyes d'emergències i el finançament per via directa. En aquests casos, Mans Unides es compromet a informar sobre la destinació d'aquests fons segons s'acordi en cada cas amb els finançadors en qüestió, i sempre des dels valors de transparència, responsabilitat i rendició de comptes que ens caracteritzen com organització.

Mans Unides al 2020

Va destinar més de 30 milions d'€ a la lluita contra la fam a l'Àfrica, Amèrica i Àsia

Va donar suport a2,3 milions de persones

Va treballar amb més de 600 organitzacions locals a
53 països del Sud

Va aprovar 506 nous projectes que, afegits als iniciats en anys anteriors, sumen 807 projectes en execució

Sectores - Memoria Manos Unidas 2018

Continentes - Memoria Manos Unidas 2018

Subscriu-te a la newsletter

Informar-se és el primer pas per actuar.

Subscriu-te